Ulaz za korisnike

Sigurnost provjerena u cjelovitom sustavu

|
Foto:  Frank Demannn, vanjski suradnik društva TECE
 
Foto: Frank Demannn, vanjski suradnik društva TECE
Kod pitanja o projektiranju i realizaciji, monterima tvrtke Menze Haustechnik na raspolaganju stoji Frank Demannn, vanjski suradnik društva TECE.
U Diepenau u Donjoj Saskoj trenutačno je u nastajanju nova filijala društva Edeka Röthemeier Handelsgesellschaft mbH. Odabrani sustav plošnog grijanja ovdje je TECEfloor – kompletni sustav koji se sastoji od razdjelnika od plemenitog čelika, pribora za postavljanje te, u ovom slučaju, od ukupno 13.800 metara cijevi za grijanje. To je prednost u odnosu na montažu pojedinačnih komponenata različitih proizvođača.
Okvirni uvjeti su tipični za supermarkete: ukupna površina od 3.000 kvadratnih metara grije se energetski učinkovito rekuperacijom topline rashladnog uređaja opreme za hlađenje. „Ovdje je zanimljiv pojam rekuperacije topline. Ona omogućuje jednoliko grijanje tijekom cijele godine. Potrošnja energije i pogonski troškovi znatno su niži nego kod neovisnog, razdvojenog koncepta hlađenja i grijanja“, kaže nadležni arhitekt Thomas Eckhert iz inženjerskog ureda Schöne u Mindenu. Toplina se prenosi preko cjelovitog sustava TECEfloor: na prodajnoj površini (1.800 kvadratnih metara) toplina se prenosi aktiviranjem betonske jezgre; a na ostaloj površini, u koju spadaju kafić na katu i ostale trgovačke površine u prizemlju, preko klasičnog podnog grijanja. Važno za upravitelje objekata i ugraditelje: međusobno usklađeni i ispitani TECE sustav jamči maksimalnu sigurnost sustava, također i obzirom na zaštitu od buke, nepropusnost i regulaciju – a u slučaju potrebe i optimalna prava iz garancije.
 
Za više informacija o TECE asortimanu posjetite našu internetsku stranicu www.tece.hr.
 

Materijali

  • 13.800 metara provjerene kvalitete: robusne TECEfloor Silver Line Quality cijevi za grijanje vremenski su postojane i manje osjetljive na ogrebotine i brazde – i stoga idealne za surovu gradilišnu svakodnevicu.

    13.800 metara provjerene kvalitete: robusne TECEfloor Silver Line Quality cijevi za grijanje ...

  • Spremna za upotrebu: TECEfloor 10 plus tacker ploča 
TECEfloor tacker ploča 10plus debljine deset milimetara od polistirola može se koristiti univerzalno – npr. kod polaganja na postojeću izolaciju ili kao niski sustav kod renoviranja. Ovisno o građevinskom objektu, zahtjevi mogu varirati obzirom na toplinsku izolaciju, zaštitu od buke koraka, prometno opterećenje ili visinu ugradnje, ali tacker ploča ostaje uvijek ista. Pomoću nje može se sigurno izračunati vrijeme potrebno za montažu, rezanje i polaganje ide lako, a po želji se može isporučiti sa samoljepljivom stražnjom stranom

    Spremna za upotrebu: TECEfloor 10 plus tacker ploča TECEfloor tacker ploča 10plus debljine deset ...

  • Ovaj razdjelnik za grijanje je utični 
Razdjelnik TECEfloor s prokušanim utičnim sustavom TECElogo čini praktičnu alternativu razdjelnicima s konvencionalnim spajanjem steznim prstenovima. Čeljusni ključ može ostati u kutiji za alat, a cijevi se mogu utaknuti ručno, bez uvrtanja i sigurno se neće izvući. Utični razdjelnik od plemenitog čelika ima veliki volumen komore te stoga mali gubitak tlaka u razdjelnom sustavu.

    Ovaj razdjelnik za grijanje je utični Razdjelnik TECEfloor s prokušanim utičnim sustavom ...