Ulaz za korisnike

Sika Croatia d.o.o. proslava 20 godišnjice u Muzeju suvremene umjetnosti

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 
PROSLAVA 20 GODIŠNJICE U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

Sika Croatia  prošlog je tjedna u Muzeju suvremene umjetnosti proslavila 20 godina od svog osnutka pod sloganom ’20 godina dobre kemije’.

OD 1998. GODINE PA DO DANAS

Bila je to prilika za druženje s našim partnerima, ali i prilika za podsjetiti se cijelog puta koja je Sika Croatia prošla od svog osnivanja 1998. godine pa sve do danas. Na početku bi odmah trebali razjasniti male nedoumice oko godine osnivanja, Sika Croatia d.o.o. je zaista osnovana krajem 1998. godine, ali su prve isporuke krenule 1999. godine i zato slavimo 20 godišnjicu Sika Croatia d.o.o. ove godine. Koliko smo bili uspješni u zadnjih 20 godina možda najbolje govori podatak da smo krenuli s troje zaposlenika, a danas nas ima 43 stalno zaposlenih. Možda je odličan pokazatelj naše uspješnosti i niz brojnih referenci na koje smo izrazito ponosni. Neke od naših referenci možete vidjeti klikom na ovaj link, ali ipak moramo posebno spomenuti samo neke kao što su Arena Zagreb, aerodromi u Zagrebu i Splitu, brojni hoteli kao npr. hotel Lone, hotel Park i sl. Priča o naših prvih 20 godina u Hrvatskoj sigurno ne bi bila potpuna bez da spomenemo financijsku krizu koja je posebno utjecala na građevinski sektor. 

Mi smo vrlo ponosni na to kako se Sika Croatia nosila sa krizom, a koliko smo bili uspješni u tome najbolje govori podatak da Sika Croatia d.o.o. od 2012. pa do danas konstantno raste. Prema riječima našeg direktora Zorana Iljadice recept je bio jednostavan, a bazirao se na tome da inovacije koje Sika ima uspješno plasiramo na tržište, a najvažnije od svega je što smo pronašli i zadržali prave ljude. Rezultat svega toga je da je 2018. godina bila najuspješnija godina za Sika Croatia d.o.o. od njezina osnivanja i završili smo je sa nešto preko 130 milijuna kuna prometa. 

Važno je napomenuti da je usporedno sa Sika Croatia d.o.o. rasla i naša matična tvrtka Sika. Danas Sika u cijelom svijetu ima 20.060 zaposlenika, njezine podružnice nalaze se u 101 zemlji diljem svijeta, a proizvodnja se odvija u više od 200 tvornica. U prošloj poslovnoj godini Sika je imala neto promet veći od sedam milijardi švicarskih franaka te operativnu dobit od 946 milijuna švicarskih franaka. Sika kotira na švicarskoj burzi u Zürichu već više od 50 godina s dnevnim prometom od oko 65 do 70 milijuna švicarskih franaka. 

SA SIKA CROATIA D.O.O. OD SAMOG POČETKA PA DO DANAS

Uz naše goste večer je obilježila još jedna lijepa obljetnica, a to je 20 godina rada u Sika Croatia d.o.o. naše kolegice Andreje Smej koja je u Sika Croatia d.o.o. od samog početka, a danas radi na poziciji „Head of Customer Service“. 
Dvadeset godina u Siki znači mi raditi u prekrasnom okružju, raditi mnogo, raditi u jednoj svjetskoj organizaciji u kojoj se svakodnevno može nešto naučiti i ponosna sam zbog toga. Radim na poziciji nabave robe i za mene je svaka godina i svaki novi radni dan novi izazov jer robu treba stalno dobavljati i stalno se suočavati s problemima koji se javljaju u procesu nabave. Sika je kompanija koja zavrjeđuje uloženi trud – rekla je Smej.

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Muzej suvremene umjetnosti nikako nije odabran slučajno za proslavu te velike obljetnice. Ima jako puno znakovitosti u odabiru baš te lokacije, a jedna od važnijih je svakako i činjenica da Sika želi uvijek biti inovativna te rješavati probleme sadašnjosti na inovativne načine, a neki puta možda i na nekonvencionalne načine kao što je i npr. naš pod koji je još prije gotovo 10 godina Sika Croatia isporučila za izradu poda u Muzeju suvremene umjetnosti. U ono vrijeme radilo se inovativnom sustavu Sika® CorCrete koji je zapravo prvi veći mikrocementni pod u Hrvatskoj. Danas je to gotovo standard u rezidencijalnim, kulturnim i poslovnim objektima modernog arhitektonskog izričaja. 

LUKA BULIĆ I NENO BELAN
Naše goste kroz program je vodio Luka Bulić, a zabavljao Neno Belan i njegova grupa Fiumens. U nastavku pogledajte par slika sa samog događaja.

https://hrv.sika.com/hr

Materijali

  • 1. 20. Godisnjica Sika Croatia

    1. 20. Godisnjica Sika Croatia

  • 2. 20. Godisnjica Sika Croatia

    2. 20. Godisnjica Sika Croatia