Ulaz za korisnike

Sika zelena gradnja

|
Sika zelena gradnja
 
Sika zelena gradnja
Sika Croatia d.o.o. Zagreb, osnovana je 1999. god., kao tvrtka kćer švicarske grupacije Sika AG koja danas broji preko 100 godina postojanja.

Sika je specijalizirana za proizvodnju materijala za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanje i zaštitu nosivih konstrukcija u graditeljstvu, raznim granama industrije i brodogradnji.

Naši partneri su velika građevinska poduzeća, distributeri proizvoda građevinske kemije, te specijalizirani izvođači za hidroizolacije, ravne krovove, industrijske podove, polaganje parketa i keramičkih pločica, te sanaciju građevina.
S druge strane, poslovna jedinica industrije opskrbljuje tržište širokom paletom ljepila i brtvila za razne grane industrije i nautiku. Predanost održivosti životnog prostora oduvijek je bio ključan standard za Sika-u.

Naša tvrtka djeluje u skladu sa svim zahtjevima i obavezama koje se odnose na supstance korištene u našim proizvodima. Iz tog razloga, Sika i zelena gradnja grupa Sika je implementirala REACH - novi propis Europske Unije koji se odnosi na kemijske proizvode.

Kao članica vijeća za zelenu gradnju (USGBC), Sika je direktno uključena u proces odlučivanja koji utječe na budućnost razvoja zelene gradnje, te pridonosi LEED programu i omogućuje dobivanje bodova jer proizvodi ljepila i premaze s niskom emisijom hlapljivih supstanci, krovne i hidroizolacijske membrane od dijelom recikliranih materijala, aditive za reciklirani beton, energetski pametne krovne membrane koje reduciraju pojavu efekta tzv. “toplinskih otoka“ i optimiziraju potrošnju energije. Ujedno, sa stanovišta održivosti i očuvanja prirodnih resursa, Sika godinama smanjuje ispuštanje CO2 i potrošnju vode, usprkos povećanoj proizvodnji cijele grupacije.

Sika je apsolutno predana konceptu održivog razvoja. Na taj način dodatno se naglašava sveobuhvatni cilj koji management kompanije i njeni zaposleni postavljaju pred sebe u svakodnevnim aktivnostima.

 

Sika preuzima odgovornost i u potpunosti usvaja visoke etičke standarde, te ambiciozne ekološke i sigurnosne ciljeve.

Posebnu pažnju posvećuje smanjenju otpada, očuvanju resursa i nižoj emisiji plinova u proizvodnji. Samo na taj način možemo osigurati visoku kvalitetu života za buduće generacije.

Sustav održivosti integriran je u naše poslovanje i upravljačke metode, u naš marketing i prodajne aktivnosti, kao i u naše proizvodne procese. Ulaganja u istraživanje i razvoj, doprinose razvoju novih proizvoda koji pridonose održivom okolišu. Ujedno, visoka kvaliteta Sika proizvoda omogućuje duži radni vijek i duže intervale održavanja. Sika ulaže u nove proizvodne tehnologije koje uključuju kontinuirane proizvodne procese i zatvorene sustave kako bi proizvodnja osigurala nisku emisiju plinova i smanjila potrošnju prirodnih resursa.

Stvaranjem inovativnih pakiranja i uvođenjem koncentriranih proizvoda, smanjuju se troškovi i energija potrebna da ih se dopremi do potrošača. Grupacija Sika podržava zaštitu flore i faune u različitim klimatskim zonama i društvima.

 

Sika Croatia d.o.o.
Puškarićeva77a
10250 Lučko-Zagreb
Hrvatska
Tel: +385 1 6594 240
Fax: +385 1 6594 241
info@hr.sika.com
www.sika-croatia.hr

 

 

 

Materijali