Ulaz za korisnike

Sobni termostati s telefonskom kontrolom

Sobni termostati s telefonskom kontrolom
 
Sobni termostati s telefonskom kontrolom
Sobni termostati s telefonskom kontrolom

 TELECONTROL je vrlo dobro osmišljen, jednostavan za rukovanje i nudi sve što bi se od uređaja te vrste moglo poželjeti. Radi se bez sumnje o najboljem uređaju na tržištu i jedinom koji koristi govornu komunikaciju na hrvatskom jeziku...

Na hrvatskom tržištu naglo raste popularnost uređaja za kontrolu grijanja putem telefona ili mobitela.

U vikendicama oni su nezamjenjivi, a u stanovima, u skladu s trendom luksuzne gradnje i automatizacije - postaju pitanje prestiža i komfora.

Investitori i građevinski poduzetnici, uvijek u potrazi za novim idejama, materijalima i tehnologijama, brzo su prepoznali svoj interes. Otprije dobro znaju da se atraktivnost stana, a time i njegova vrijednost na tržištu može znatno uvećati dodavanjem novih tehnoloških rješenja poput video portafona ili satelitskog TV sustava. Na taj način se vrijednost objekta, a time i zarada može povećati uz znatno manju investiciju nego npr. upotrebom skupljih građevinskih materijala ili odabirom bolje lokacije. Zato ne čudi da je danas ugradnja prestižnih tehničkih rješenja postala standard u opremanju novih stanova. TELECONTROL uređaj tvrtke Micro EL izvrsno se uklapa u takav način razmišljanja.

Za cijenu boljeg sobnog termostata dobijamo ovo moderno kućno “čudo” koje će svakako impresionirati znance i prijatelje. Sjajan imidž osiguran je govornim mogućnostima uređaja (na hrvatskom jeziku), pa tako TELECONTROL zaista ostavlja dojam luksuza te osvaja korisnika svojim futurističkim šarmom.

... model T18 posebno je pogodan za vikendaše koji strahuju od provale – uz kontrolu grijanja ovaj uređaj sadrži i potpuno funkcionalan protuprovalni alarm s trenutnom telefonskom dojavom provale...

Glavna je prednost govorne komunikacije, međutim, krajnja jednostavnost rukovanja uređajem. Zahvaljujući govornom meniju, rukovanje postaje dječja igra - uputstva za upotrebu gotovo da nije potrebno proučavati. S TELECONTROL-om ćete se sasvim sigurno vrlo brzo upoznati i sprijateljiti.

Osnovna funkcija TELECONTROL uređaja je uključivanje i isključivanje grijanja. Većina modela, međutim, nudi i znatno više od toga. Korisnik može s bilo kojeg fiksnog ili mobilnog telefona pozvati svoj TELECONTROL uređaj te upaliti ili ugasiti grijanje, podesiti sobnu temperaturu, izmjeriti temperaturu u stanu i izvan njega itd.

.... mjerenje sobne temperature s daljine omiljena je opcija vlasnika TELECONTROL-a. Osim što daje povratnu informaciju o stanju sistema grijanja, ona na neki prisan način povezuje vlasnika s njegovim stanom dajući mu do znanja da je tamo “sve u redu” ..

. Pojedini modeli imaju i dodatne mogućnosti, pa tako možete zadati TELECONTROL-u da vam telefonski dojavi prekoračenje temperaturne granice (donje ili gornje), ili neovlašteni ulazak u objekt (funkcija protuprovalnog alarma s dojavom). Uređaji imaju i zasebne ulaze za dojavu istjecanja plina, pucanja vodovodnih cijevi (poplava) i izbijanja požara. Može se reći da Telecontrol sada vodi kompletnu brigu o sigurnosti stana.

TELECONTROL je potpuno funkcionalan sobni termostat, sa LCD display-om na kojem se može očitati podešena ili trenutna sobna temperatura. Sobna temperatura se može podešavati ne samo ručno, tipkama pored LCD display-a, nego i s daljine, telefonskim putem. Termostat je moguće vremenski programirati (7-dnevni program), tako da automatski snižava temperaturu po noći, ili u vremenu kad se ne boravi u kući. Uz TELECONTROL nije potrebno nabavljati dodatnu opremu za upravljenje grijanjem, nabavkom jednog uređaja dobijamo programabilni sobni termostat, kao i uređaj za telefonsko upravljanje grijanjem. Elegantno kućište TELECONTROL-a te moderni dizajn nježnih boja lako će se uklopiti u svaki ambijent.

Posebnost TELECONTROL uređaja je govorna komunikacija na hrvatskom jeziku. Korisnik putem govornih poruka prima informacije o statusu (“GRIJANJE JE UKLJUČENO”) ili izmjerenim vrijednostima (“TEMPERATURA JE 21”), potvrde o izvršenju zadanih komandi ili upute o tome što treba utipkati (“ZA ISKLJUČENJE PRITISNITE 0”). Ovaj način toliko olakšava korištenje uređaja da se sa sigurnošću može reći da na tržištu ne postoji programabilni termostat jednostavniji za rukovanje.

... zahvaljujući govornom meniju, rukovanje TELECONTROLOM postaje dječja igra...

Vrlo korisna opcija je i mogućnost unošenja tjednog programa s daljine. Stranke koje često nemaju strpljenja proučavati uputstva uređaja, za svaku izmjenu programa zvat će svog instalatera. Sada je takvom zahtjevu moguće udovoljiti i bez izlaska na teren – telefonskim pozivom iz ureda.

...TELECONTROL je primjenjiv i tamo gdje nema provedene telefonske linije. Modeli s ugrađenim GSM modulom omogućuju komunikaciju preko SIM kartice bilo kojeg operatera...

TELECONTROL uređaji mogu se spojiti na običnu telefonsku liniju ili na ISDN liniju s analognim ulazom. Neovlašten pristup TELECONTROL-u onemogućen je primjenom promjenjive korisničke šifre.

Posebna zanimljivost u ponudi su modeli koji koriste GSM modul, pa je od sada moguće daljinski kontrolirati grijanje i u objektima koji nemaju provedenu telefonsku liniju. U TELECONTROL s GSM modulom može se umetnuti SIM kartica za GSM telefon. To može biti pretplatnička kartica ili tzv. “pre-paid” SIM kartica koja se jednostavno može obnoviti telefonskim putem. Mnogi se korisnici odlučuju za ovu drugu varijantu, jer nema nikakvih troškova pretplate, a kartica se može nakon nekog vremena zamijeniti, pa se “nakupljeni” impulsi mogu iskoristiti za razgovor mobitelom.

Treba naglasiti da, bez obzira da li se radi o modelu za fiksnu telefonsku liniju ili onom s ugrađenim GSM modulom, korisnik može upravljati sustavom bilo s telefonskog aparata ili s mobitela.

... TELECONTROL je tako postao još isplativiji, jer zahvaljujući visokoj integraciji može zamijeniti nekoliko uređaja - programabilni termostat, uređaj za daljinsku kontrolu, alarmnu centralu i uređaj za telefonsku dojavu plina, poplave itd...

TELECONTROL uređaji primjenjivi su na gotovo sve vrste grijanja. Tako je njima moguće kontrolirati plinska, uljna i električna centralna grijanja, solarna grijanja, električna podna grijanja, električne radijatore i konvektore, mramorne grijaće ploče, termoakumulacijske peći, bojlere te klima uređaje (za grijanje ili hlađenje).

TELECONTROL je vrlo dobro osmišljen, jednostavan za rukovanje i nudi sve što bi se od uređaja te vrste moglo poželjeti. Radi se bez sumnje o najboljem uređaju na tržištu i jedinom koji koristi govornu komunikaciju na hrvatskom jeziku. Govorni meni omogućuje neposredno i pregledno pristupanje svim funkcijama, za koje se može reći da su dobro odabrane. Modeli s ugrađenim GSM modulom su ujedno i jedini takve vrste na tržištu.

Uzmemo li u obzir sve mogućnosti koje ovi uređaji nude, ne čudi nas stalan porast interesa za TELECONTROL uređajima, pa je za očekivati da će oni postati standard u modernom opremanju novih stanova.

Aleksandra Milković, dipl.nov. PR & glavni i odgovorni urednik časopisa «GKE»

smilkovic@microel.hr urednik@biz-mag.com

Tel. +385-1-4621-307 ili 2344-414 Fax. +385-1-2445-843 Gsm.+385-95-8561-689 ili 098/216-945

www.microel.hr www.pametna-kuca.com www.biz-mag.com

Materijali