Ulaz za korisnike

Spremni smo platiti više za kvalitetan savjet elektroinstalatera

|
Foto:  Električar
 
Foto: Električar
• Kompanija Schneider Electric provela je istraživanje tržišta o navikama potrošača kada su u pitanju usluge elektroinstalatera • 4 od 5 ispitanika spremno je platiti više za savjet elektroinstalatera • Schneider Electric pokrenuo besplatnu seriju radionica za elektroinstalatere

Zagreb (Hrvatska), 24. srpanj 2018. – Schneider Electric, svjetski predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, objavio je rezultate upravo završenog istraživanja o navikama korisnika elektronistalaterskih usluga. Istraživanje je uključilo 700 ispitanika iz četiri Hrvatska grada – Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.


  1. su pokazali kako o preuređenju svojeg životnog prostora u narednih godinu dana razmišlja čak 41% ispitanika. Trendove tehnološkog uređenja prostora, koje danas asociramo uz pametne domove, uglavnom prate muškarci, čiji su savjetnici online forumi, stručni časopisi, arhitekti i elektroinstalateri, ali i preporuke prijatelja ili poznanika, što je skloniji uvažavati ženski dio populacije.
  2. istraživanje pokazuje kako je kod renoviranja doma savjet elektroinstalatera vezan uz instalacije, sigurnost ili poboljšanje funkcija doma uvijek dobrodošao, što potvrđuje podatak kako je 4 od 5 ispitanika spremno platiti više novaca ako će savjet elektroinstalatera pomoći u ostvarenju uštede na računima. Ovo nas navodi na razmišljanje kako su oni naši najbolji saveznici kada je u pitanju renoviranje doma, te najviše cijenimo njihovu organiziranost (55%) i educiranost (86%).

Ujedno, prema statistikama Hrvatske obrtničke komore (za 2017), elektroinstalateri su u top 5 obrtničkih zanimanja s najviše položenih majstorskih ispita, što potkrijepljuje njihovu stručnost. Tek je 10% anketiranih istaknulo negativno iskustvo s elektroinstalaterima. Kako bi pomogao u unaprjeđenju korisničkog iskustva, te istovremeno pripremio elektroinstalere za svijet pametnih rješenja i pametnih domova, Schneider Electric se pobrinuo da kroz mobilnu aplikaciju mySchneider i niz radionica osigura pristup znanju i informacijama o novim tehnologijama u kućanstvu, digitalizaciji elektroinstalacija ili daljinskom upravljanju kućanskih uređaja - sve što može utjecati na komfor življenja.

«U suradnji sa svojim distributerima, ove smo godine pokrenuli niz otvorenih radionica namijenjenih proširenju znanja elektroinstalatera. Kao stručnjaci za digitalna rješenja pripremamo ih za izazove budućnosti i pametnih domova. Radionice su besplatne i organizirane s konkretnim primjerima te nam je želja da elektroinstalateri obogate svoje usluge, jer kao što i rezultati ankete pokazuju klijenti cijene znanje i kvalitetu.» izjavio je Peter Ušeničnik, produktni voditelj kompanije Schneider Electric za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Srbiju. 

  1. je kako u Dalmaciji i Primorskoj Hrvatskoj 74% ispitanika ima iskustva sa elektroinstalaterima, dok kontinentalna Hrvatska bilježi 40%. Elektroinstalateri igraju važnu ulogu preventivnom održavanju električne opreme, osiguranju električnih instalacija, otklanjanju neispravnosti, popravcima ili zamjeni neispravnih dijelova električne opreme. Statistike pokazuju kako je 60% kućanstava Europske Unije starije od 30 godina, što uz porast broja povezanih uređaja, svakako daje važnost ulozi elektroinstalatera u kvaliteti i sigurnosti našeg življenja.
  2. ukazati na važnost elektroinstalaterskih poslova, te elektroinstalatere pripremiti na poslove budućnosti vezanih za efikasno, održivo i pametno stanovanje, Stoga kao kompanija brinemo o cjelokupnom lancu – od korisnika, mreže partnera, distributera i elektroinstalatera. Elektroinstalaterima želimo povećati priliku za rad kroz konstantno educiranje, a našim korisnicima poručiti kako upravljanje resursima znači i upravljanje troškovima. Na primjer, ugradnjom pametnih rješenja za dom prosječni korisnik može uštedjeti i do 30% energije» - zaključio je Peter Ušeničnik.

Više o radionicama za elektroinstalatere à https://youtu.be/f2YayD4SCuo

O Schneider Electric

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacijom kućanstava, zgrada, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

U više od 100 država diljem svijeta, Schneider Electric lider je na području upravljanja energijom u mrežama srednjeg napona, niskog napona i neprekidnog napajanja, te na području sustava automatizacije. Naša rješenja omogućuju učinkovitost, integrirajući energetiku, automatizaciju i softver.

Unutar naše globalne Ecosystem zajednice, surađujemo s velikim brojem partnera, integratora i razvojnih tvrtki, te kroz našu Otvorenu Platformu omogućujemo upravljanje u stvarnom vremenu i učinkovitost u operativnom vođenju.

Posvećenost zaposlenika i partnera inovacijama, raznolikosti i održivosti, uz slogan Life is On, odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku.

www.schneider-electric.hr

Materijali