Ulaz za korisnike

SUPEUS Case Study 2018

|
SUPEUS Case Study 2018
 
SUPEUS Case Study 2018
I ove godine, 8. put po redu, SUPEUS organizira svoj projekt SUPEUS Case Study.

Natjecanje je koncipirano u tri radionice, na FER-u, FSB-u i AF/GF-u. Radionice se sastoje od dva dijela. U prvom dijelu studenti slušaju predavanje stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan za temu predstavljenu predavanjem. Na svakoj radionici najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok tim sa najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Više informacija o projektu na https://scs.supeus.hr/

„SUPEUS Case Study 2018.“ 10.12. – 14.12. 2018. god.

FSB - 10.12. 2018. - Primjenom solarne energije do manjih troškova

Svrha radionice je upoznati studente s komponentama solarnih sustava te modifikacijama istih kako bi se postigla energetska i ekonomska ušteda.

AF/GF - 11.12. 2018. - Prozor prema svijet(l)u ušteda

Na zadanom objektu treba predložiti rješenje rasporeda prostorija, položaja i veličine otvora, kako bi se uz pravilno provjetravanje i dobitke sunčeve energije omogućila ugodnost življenja i smanjeni troškovi stanovanja.

FER - 12.12. 2018. - Projektiranje sustava OIE za potrebe izoliranog naselja

Potrebno je projektirati sustav obnovljivih izvora energije s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile energetske potrebe objekata.

Svečano proglašenje pobjednika, 14.12. 2018.

Studentima će se u sklopu programa proglašenja kroz stručno ili promotivno predavanje predstaviti tvrtke suradnici na projektu.

Tvrtke suradnici su: Gealan d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o. i Weishaupt d.o.o.

Materijali

  • Foto: Supeus-1

    Foto: Supeus-1

  • Foto: Supeus-2

    Foto: Supeus-2

  • Foto: Supeus-3

    Foto: Supeus-3