Ulaz za korisnike

Svjetski dan toaleta kao podsjetnik na važnost higijene i očuvanje prirodnih resursa

|
Svjetski dan toaleta kao podsjetnik na važnost higijene i očuvanje prirodnih resursa
 
Svjetski dan toaleta kao podsjetnik na važnost higijene i očuvanje prirodnih resursa
Pričali smo o eleganciji, tehnologiji i kvaliteti sanitarnih proizvoda. Sada je ipak vrijeme da se naglase i one karakteristike koje stoje iza tih detalja, a to su higijena, tradicija i očuvanje prirodnih resursa. Vrijeme je da se priča i o svjetskih organizacijama i tvrtkama koje svoje poslovanje, svoje ciljeve zasnivaju na pametnom korištenju prirodnih resursa kao što je u ovom sanitarnom slučaju, voda.

Svjetski dan toaleta

Pričalo se o proizvodima koji koriste prirodne resurse kako bi pružali iznimnu razinu higijene svakom korisniku. Sada je stiglo vrijeme da spomenemo Svjetski dan toaleta, koje će zasigurno mnoge iznenaditi, mnogi nisu čuli za taj dan, ali isto tako mnoge treba obavijestiti o važnosti istoga. Ovaj poseban dan prenosi važnu poruku svih onih neuređenih i neadekvatnih sanitarnih prostora diljem svijeta. Sve je više neadekvatnih sanitarnih prostora koji  sobom donose pregršt higijenskih problema i širenje neugodnih zaraznih bolesti koje konstantno upozoravaju na kritičnu situaciju. World Toilet Organization je neprofitna organizacija koja djeluje od 2001. godine na području poticanja javnosti o problemima u sanitarnim sustavima diljem svijeta. Upravo je ta organizacija došla i do ideje da 19. studeni bude Svjetski dan toaleta. Ovaj Dan se obilježava u 19 zemalja uz podršku 50-tak događanja koji uz stručne savjete i predavanja konstantno potiču ljude da obrate pažnju na sanitarne prostore i higijenu.

Geberit je jedna od tvrtki koja je našla isto tako simboličan i učinkovit način da pomogne onima kojima je to bilo najpotrebnije. Već više od 15 godina sudjeluje aktivno u humanitarnim akcijama širom svijeta, te je baš nedavno uz pomoć aktivista Mikea Horna, završeno četverogodišnje putovanje jedrilicom oko svijeta u sklopu projekta Respecting Water gdje je najmlađi dio populacije obučavan o značenju i važnosti vode.

Jedan dan nije dovoljan da se ljude podsjeti na važnost prirodnih resursa i očuvanje istih u svrhu jačanja higijene, sanitarni prostori konstantno moraju biti uređeni i pripremljeni kako bi higijena bila osigurana. 19. studeni je dan tijekom kojeg svakako treba sve podsjetiti na higijenu i sanitarne prostore. Treba se osvrnuti na problematiku održavanja sanitarnih prostora, jer količina zaraznih bolesti koje se šire je sve veća, time se ugrožava život mnogih, ponajviše u zabačenim i zaboravljenim sredinama. Glavni cilj je osigurati održivi razvoj, uključujući uređenje sanitarnih uvjeta kao jedan od temelja za zdrav život.

www.geberit.hr

Materijali

  • Careinthesquare_waterfall

    Careinthesquare_waterfall

  • Social_aid_project_India

    Social_aid_project_India