Ulaz za korisnike

TOČKA NA A.

|
TOČKA NA A - Foto: UHA
 
TOČKA NA A - Foto: UHA
Prva epizoda serijala o suvremenoj hrvatskoj arhitekturi: HRT 1, 30. 6. 2019, 20:05

Nakon uspješne pretpremijere serijala “TOČKA NA A” održane u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, vrijeme je da “pođemo na putovanje Hrvatskom i upoznamo hrvatske arhitekte čija djela obilježavaju našu suvremenost”, kako piše u najavi prve epizode koja će se prikazati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u nedjelju, 30. lipnja, 2019. u 20:05.

S ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti prostora koji nas okružuje i u kojem živimo, te promicanju i javnoj afirmaciji misli i djela hrvatskih arhitektica i arhitekata, serijal “TOČKA NA A“ kroz 12 epizoda predstavlja nominacije i nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata dodijeljene za 2014., 2015. i 2016. godinu. Svaka godina kroz četiri epizode donosi nominirane radove i laureate nagrada Viktor Kovačić, Drago Galić i Bernardo Bernardi te nagrade za životno djelo dodijeljene arhitektima Hildegard Auf Franić, Berislavu Šerbatiću i Dragomiru Maji Vlahoviću. U serijalu o nominiranim i nagrađenim realizacijama govore autori, suradnici, investitori i korisnici. Arhitekti Vedran Duplančić, Sabina Sabljić i Nikola Škarić potpisuju koncepciju serijala, kao i scenarije devet epizoda o godišnjim realizacijama uz scenarističku podršku Gorana Bukovčana. Scenaristice tri epizode o životnom djelu su Ana Dana Beroš i Tamara Bjažić Klarin.

Serijal je javnim sredstvima financirala Hrvatska radiotelevizija, za koju ga je producirala neovisna producentska kuća Project 6 Studio iz Zagreba tijekom 2018. godine. Urednica serijala je Tanja Kanceljak. Redatelj i snimatelj Željko Sarić.

www.uha.hr

Materijali