Ulaz za korisnike

U patologiju i psihijatriju uložit će se 1,2 milijuna kuna

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

PULA - Za desetak dana trebala bi početi adaptacija prostora psihijatrije i patologije pulske Opće bolnice, izvijestio je novinare pomoćnik ravnatelja Opće bolnice Pula za pravna pitanja Goran Paić. Nakon provedenog natječaja i isteka žalbenog roka, tijekom kojeg nije pristigla niti jedna primjedba, odabran je najpovoljniji ponuđač – izvođač radova.

No, on još čeka formalnu odluku Upravnog vijeća ustanove kako bi mogao početi s radovima. Poznato je međutim da će, prema njegovoj ponudi, obrtnički, instalaterski i građevinski radovi biti vrijedni 1,2 milijuna kuna. - Sjednica Upravnog vijeća bit će u idućih tjedan dana pa se može očekivati da će i adaptacija tih prostora početi idućeg tjedna. Radovi bi trebali trajati dva mjeseca, rekao je Paić. Na psihijatriji će se, kako je pojasnio ravnatelj Opće bolnice Pula prim. dr. Lems Jerin, uređivati akutna muška psihijatrija koja je u potpunosti renovirana prije gotovo 20 godina, točnije 1986., i sada će ovo biti prvo značajnije ulaganje nakon tog renoviranja.

- Uređivat će se i dio poliklinike na katu. Naime, zbog neuvjetnih prostorija u toj je poliklinici bio otežan rad s bolesnicima pa su oni zbog toga tražili liječenje na drugim mjestima, rekao je dr. Jerin. Radovi neće ometati pacijente jer će se, kao i uvijek do sada, raditi selektivno prostorija po prostorija, pa će se tako i pacijenti premještati. Dodao je da se i u prostore patologije nije značajnije ulagalo od njihove izgradnje, dakle od doba Austro-Ugarske. Uredit će se nova obdukcijska dvorana te laboratorij s novom opremom za patohistološku dijagnostiku. - I kadrovski smo ekipirali patologiju, školovala su se tri mlada liječnika, od kojih je treći sada pred specijalističkim ispitom. Predstoji, dakle, uređenje prostora te nabavka odgovarajuće opreme koja će omogućiti uvođenje novih metoda rada, najavio je dr. Jerin. S. ZRINIĆ TERLEVIĆ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

Fasadne obloge

Materijali