Ulaz za korisnike

U slučaju požara što najprije činiti

|
U slučaju požara što najprije činiti
 
U slučaju požara što najprije činiti
S obzirom na provedena istraživanja i studije u Hrvatskoj vidljivo je da više od većine naših kućanstava nije dovoljno ili je čak posve nepripremljeno u pogledu zaštite od požara. Tek svako peto kućanstvo poduzima ispravne i redovite protupožarne mjere.
Ova je činjenica u potpunoj kontradikciji s obzirom na strah od požara koji postoji među ljudima: 60% muškaraca i 80% žena strahuje od izbijanja požara u vlastitom domu. 91% ispitanika smatra posjedovanje protupožarnog aparata u stanu vrlo važnim. S obzirom na provedenu studiju stručnjaci nam savjetuju nabavku protupožarnih uređaja kao i odgovarajućih senzora odn. „dojavnih uređaja“ o pojavi požara.

Protupožarni aparat – aktivna zaštita od požara

Opasnost od izbijanja požara u stanu, kući ili prostorijama u kojima provodimo slobodno vrijeme nije moguće apsolutno isključiti. Ono što nam u ovom slučaju preostaje to je nastojanje da minimiziramo opasnost od pojave požara. Mnoge je požare moguće učinkovito ugasiti već u samom početku pomoću protupožarnog aparata. Upravo iz ovog razloga proizvedeni su praktični protupožarni aparati napunjeni prahom ili pjenom.

Ovakvi su uređaji optimalno protupožarno sredstvo i pogodni su za stambene prostorije svih vrsta – dnevne boravke, spavaće sobe, prostor gdje provodimo slobodno vrijeme, vikendicu, zimski vrt, jedrilice i motorne čamce i sl.

Mobilni protupožarni i dojavni sustav – fleksibilno rješenje

Iz tehničkih kao i estetskih razloga često razmišljamo o mobilnom signalnom protupožarnom rješenju – dakle uređaju bez kabela. S ovim ciljem razvijen je dojavni protupožarni radio-sustav. Ovakvo je rješenje pogodno i u slučaju ako su u prostorijama već nalaze određeni protupožarni uređaji i ako su već poduzete određene protupožarne mjere.

Uređaji za detekciju dima - spašavaju život

Komunikacijski centar za pomoć starijim i invalidnim osobama kojeg razvijaju i proizvode poznati svjetski proizvođači možemo smatrati pravim „partnerom“ u stanu.

Ovo „partnerstvo“ ogleda se i u mogućnosti dojave o eventualnom izbijanju požara u kojem ovaj uređaj može izravno spasiti nečiji život.

Ovaj uređaj navrijeme detektira dim koji se često pojavljueje prije širenja požara i stvaranja visokih temperatura. On se oglašava zvukom koji se bez sumnje uvijek čuje i koji time jasno ukazuje na opasnost.

Ovaj uređaj prenosi dojavu o opasnosi do komunikacijske stanice u domu, a preko komunikacijske stanice dojava putem telefonske mreže stiže do glavnog telekomunikacijskog centra. Telekomunikacijski centar tada pravovremeno šalje pomoć.

Materijali