Ulaz za korisnike

U službi prirode

|
U službi prirode
 
U službi prirode
… i je li promijenjen kreator ideja za aktualne kreacije Junkers & Müllers. Boje i strukture novih materijala podsjećaju na travu, koru drveta, liko, trsku .

… i je li promijenjen kreator ideja za aktualne kreacije Junkers & Müllers. Boje i strukture novih materijala podsjećaju na travu, koru drveta, liko, trsku . I interpretacije tema iz prirode su odmjerene, prirodna optika oduzeta je na neki način snažnim trendi bojama i tiskom čime je postignut potpuno novi učinak.

Priroda kao tema je plemenita, bezvremena, ugodna za stanovanje te tako uvijek u žiži interesovanja. U području unutra postavljene zaštite od sunca želimo samo optiku, ali ne i nedostatke prirodnih materijala. Više se traži kvaliteta sa svim tehničkim finesama koja će izgledati prirodno, ali i plemenito. Upravo taj trend reproducira se u novim kreacijama poduzeća Junkers & Müllers.

Kod tkanine Dakar primjenjena je specijalna tehnika tkanja koja materijalu daje pravu optiku lika Tu je prirodni izgled spojen s prednostima poliester tkanja, recimo stabilnost mjera, kroja, konstantna kvaliteta i postojanost i autentičnost boja . Dakar se proizvodi u 4 aktualna prirodna tona i pogodan je kao rolo i zavjesa prozorskih površina.

Valencia izgleda kao tkana trska. Specijalni konac proizvodi grubu, prirodnu i izmjenjivu optiku tkanja i u prozirnoj i u neprozirnoj izvedbi. Artikl se proizvodi u 5 prirodnih tonova i pogodan je kao rolo i zavjesa prozorskih površina.

Lima je proizvod istinskog tekstilnog karaktera. Izmjenjive debljine konca daju prirodnu optiku tkanja kao što je prirodna struktura lana. Prirodne boje dopunjene su velikim izborom jakih trendi boja u etno stilu koje na osnovnoj podlozi djeluju dražesno te stvaraju interesantan kontrast tkanju. Neki koloriti mogu se dobiti kao samiblackout- s obojenom stražnjom stranom obloženom spužvom. Svih 14 boja pogodne su kao rolo, plise ili zavjese za prozorske površine.

Tunis oduševljava površinskim perl-otiskom koji dolazi do izražaja u snažnom kontrastu u odnosu na laneno tkanje osnovne teksture. Efekt pozitivnog i negativnog stiliziranih motiva listova čini ovaj artikl punim kontrasta. Ta igra suprotnosti daje ovom proizvodu harmoničnu, ali istovremeno i specijalnu optiku. Dizajn je specijalno osmišljen kao zavjesa za prozorske površine , može se međutim koristiti i kao rolo.

Metalni tisak Tunis-a svjetluca u tri boje tirkiznoj, zlatnoj i ljubičastoj. Printevi se kombiniraju s jednobojnim prugama u osnovnom tonu lana.

www.jm-techtex.com

Materijali