Ulaz za korisnike

U studenome pad građevinskih radova 9,8 posto

|
U studenome pad građevinskih radova 9,8 posto
 
U studenome pad građevinskih radova 9,8 posto
U studenome pad građevinskih radova 9,8 posto

DZS: U studenome pad građevinskih radova 9,8 posto

Studeni je osmi mjesec za redom u kojem se bilježi smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini

Lanjski studeni je osmi mjesec za redom u kojem Državni zavod za statistiku (DZS) bilježi pad građevinskih radova na godišnjoj razini, i to za 9,8 posto. Pad je manji nego u listopadu kada je zabilježeno smanjenje građevinskih radova za čak 15,7 posto, što je bilo najviše u protekloj godini.

Jedini rast građevinskih radova, i to za 6,1 posto, ostvaren je u ožujku ove godine, nakon čega se međugodišnja stopa pada građevinskih radova iz mjeseca u mjesec ubrzava. Nakon pada u prvih devet mjeseci za 4,4 posto, statistika pokazuje da su građevinski radovi u deset mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani smanjeni za 5,6 posto, a u jedanaest lanjskih mjeseci, prema novim podacima, za 6 posto.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u studenome odrađeno 47,5 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama odrađeno je 52,5 posto ukupnih sati rada. Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 58,8 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju odrađeno je 41,2 posto sati, pokazuju podaci DZS-a. (kp)

www.bankamagazine.hr

Materijali