Ulaz za korisnike

U Sunčanoj ulici počelo nasipavanje kamene podloge

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OSIJEK - U Sunčanoj ulici koja bi trebala postati pješačko-biciklistička zona još je u tijeku rekonstrukcija komunalnih instalacija. Zbog probijenih rokova gradnje ogorčeni su stanari koji se do kuća provlače ili po prašini, ili preko blata kada je kišovito.

Gradnja Osijek koja treba napraviti završni sloj prisiljena je čekati dok komunalne tvrtke ne završe svoj dio posla, odnosno ne zamijene sve podzemne instalacije. Neke od njih su, primjerice, električni vodovi, već zamijenjene novima, odnosno položene u tlo iznad kojeg će Gradnja postaviti ploče namijenjene isključivo lakom, odnosno pješačkom prometu i za vozila dostave manje nosivosti. Naime, HEP je kompletno rekonstruirao elektromrežu koju je povezao s trafostanicama.

No, građevinari osječke Gradnje ne gube vrijeme dok čekaju sanaciju infrastrukture koja će još izvjesno vrijeme, ovako raskopana, biti izložena sunčevim zrakama. Naime, na gradilište u Sunčanoj ulici već su počeli stizati kamioni nakrcani kamenom. Njime, naime, nasipavaju dio po dio trase na kojem su završeni radovi na podzemnoj infrastrukturi. Tako je do sada kamen za podlogu završnom sloju od ploča koje će krasiti Sunčanu ulicu nasipan na dio ulice u cijeloj širini. Gradnjini građevinski strojevi čekaju da im cijela trasa bude čista kako bi i u ostatku ulice nastavili radove za koje je ugovoren rok izvedbe 60 dana. Autor: D. PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Laminati

Materijali