Ulaz za korisnike

Ugradnja kamina u zatvorene prostore

|
Ugradnja kamina u zatvorene prostore
 
Ugradnja kamina u zatvorene prostore
Prilikom ugradnje kamina, odnosno ložišta u zatvorenom prostoru, potrebo je voditi računa o sljedećim pravilima:

DOVOD ZRAKA

Do ložišta u zatvorenom prostoru potrebno je dovesti dovoljnu količinu svježeg zraka, kako bi se nadomjestio zrak iskorišten za gorenje, te zrak koji izlazi zajedno sa dimnim plinovima.
Presjek kanala za dovod svježeg zraka za sagorijevanje mora iznositi približno polovicu presjeka dimnjaka. Na taj način se postiže optimalna temperatura i volumenski protok dimnih plinova.

ODVOD DIMNIH PLINOVA

Za siguran odvod izlaznih dimnih plinova iz ložišta u atmosferu potrebno je imati kompatibilan dimnjak. Kod ugradnje kamina, odnosno ložišta potrebno je priključak na dimnjak izvesti pod kutom od 45 stupnjeva, kako bi se omogućio optimalan izlaz štetnih dimnih plinova.
Prilikom ugradnje kamina, preporučujemo Vam da izradite proračun, kako biste odabrali kompatibilan dimnjak. Proračun možete besplatno naručiti u Schiedel tehničkoj službi na e-mail: schiedel(at)schiedel.hr

Proizvodni program KINGFIRE

OTVORENI KAMINI KINGFIRE KAPPAFIRE

U ponudi su 4 osnovna modela od termo betona: Kappafire 60, Kappafire 80, Kappafire 100 (brojka u nazivu označava širinu ložišta u cm), te Corner, namijenjen kutnoj izvedbi.
Kappafire ložišta (osim modela Corner) imaju mogućnost ugradnje u 3 varijante, kao prednji otvoreni,  otvoren s jedne kutne, te s obje kutne strane. Također imaju mogućnost ugradnje ložišta od lijevanog željeza, koje im poboljšava energetsku efikasnost.

INSERTI / UGRADBENA LOŽIŠTA KINGFIRE KING

Inserti, odnosno ugradbena ložišta KINGFIRE KING, dolaze u prednjoj i kutnoj varijanti, a  zbog brze i jednostavne montaže, idealni su za obnovu starih kamina, čija ložišta ne zadovoljavaju kriterije energetske efikasnosti, odnosno ne štede gorivo i nemaju visoke toplotne učinke.  Svi Schiedel Kingfire inserti imaju u nazivu proizvoda KING + brojku, koja označava širinu ložišta u cm.

SISTEMSKA LOŽIŠTA KINGFIRE MAGIC

Sistemska ložišta KINGFIRE MAGIC zahvaljujući djelovanju na principu naknadnog izgaranja, omogućuju izuzetan toplinski učinak i minimalni ispust dimnih plinova, pa osim što utječu na ugodnu atmosferu doma, nemaju štetan utjecaj na okolinu.  Ložište im je od lijevanog čelika, kućište je od dvoslojnog kotlovskog čelika, imaju ventilator, senzor za toplinu na cijevi za izlaz toplog zraka, te centralnu nadzornu jedinicu i sistem za regulaciju plamena i izlaza dimnih plinova CCS.

http://www.schiedel.hr

Materijali