Ulaz za korisnike

Ujesen gradnja stanova poticane stanogradnje

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

ROVINJ - Jučer je u gradskoj palači između predstavnika Grada i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina iz Zagreba potpisan ugovor o izgradnji stambene građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje. Potpisali su ga gradonačelnik Giovanni Sponza i direktor APN-a Vladimir Goatti.

Rovinj je na Agenciju prenio pravo vlasništva nad građevinskom parcelom u predjelu Štanga na površini od 1.440 četvornih metara. Nakon turističke sezone, najavio je Sponza, počet će izgradnja stambeno-poslovne građevine s 21 stanom i jednim poslovnim prostorom. Ukupna površina stanova iznosit će oko 1.300, a poslovnog prostora 53 četvorna metra. Rok izgradnje novih stanova je 365 dana.

Grad je u proračunu za ovu godinu osigurao sredstva za opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom, dok je zagrebačka agencija ishodila svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Projektnu dokumentaciju novih POS-ovih stanova izradio je projektni biro »AAI Iskra«, odnosno arhitekt Berislav Iskra.

Na području Štange, u srpnju 2004. godine, građanima su predani ključevi 38 stanova izgrađenih u dvije POS-ove zgrade. Osim zemljišta, za uređenje okoliša, parking prostora i komunalne infrastrukture Grad je osigurao 8,5 milijuna kuna te jedan od stanova otkupio i u sklopu socijalnog programa uručio ključeve obitelji Valentan.

AUTOR: N. O. R. IZVOR: GLAS ISTRE www.glasistre.hr

Materijali