Ulaz za korisnike

Ulaganje slovenskog fonda u kvalitetu i inovativnost hrvatskog proizvoda

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Zagreb, 24. travnja 2008. - U Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja u četvrtak, 24. travnja predstavljen je jedinstveni projekt internetske tražilice za nekretnine www.gohome.hr . Tražilica za nekretnine www.gohome.hr inovativan je projekt iz informacijsko komunikacijskog sektora prepoznat i od strane inozemnog ulagača Venture capital funda Poteza iz Ljubljane koji je u internetsku tražilicu za nekretnine uložio 850.000 Eura. Pomoću tih će sredstava projekt „GoHome“ ostvariti će svoje ciljeve, a to je proboj i kvalitetno pozicioniranje na tržištima zemalja Europske Unije. Ulaganjem slovenskog venture capital fonda Poteza, tražilica je već pokrenuta i u Sloveniji, dok su tržišta Italije, Njemačke i Austrije u pripremi. Trenutno u Republici Hrvatskoj tražilica pretražuje preko 160 000 nekretnina, a u prosjeku dnevno ima cca. 30 000 upita,a u susjednoj nam Sloveniji oko 45.000 nekretnina.

Ono što tražilicu čini jedinstvenom svakako je jednostavnost korištenja, brzina i adekvatnost traženog rezultata naspram zadanog upita. Tako se korisniku pruža isključivo direktan link na traženu nekretninu, bez neželjenih rezultata, foruma itd. Uz sve to korisnicima je pružen i stalan servis u smislu prijedloga upita i redovnog praćenja statistike posjeta I traženih rezultata.

„Izuzetno mi je drago da je Agencija za promicanje izvoza i ulaganja pomogla u ulaganju Slovenskog venture capital fonda Poteza u mladu i inovativnu tvrtku Pravi Klik, koja je svojim jedinstvenim proizvodom GoHome dokazala koliko potencijala hrvatski informacijsko komunikacijski sektor ima. Imamo pametnih i inovativnih ljudi koji uz pomoć sredstava dobivenih iz fondova mogu napraviti velike rezultate. Ovo je svakako primjer da se uspješnost ne mora uvijek vezati uz velike i svima nam poznate tvrtke, već da ogroman potencijal leži upravo u malim i srednjim poduzećima. A tu ja upravo vidim i našu prednost“, izjavio je g. Slobodan Mikac na današnjoj konferenciji za medije. „GoHome je hrvatski izvozni proizvod danas broj 1 u segmentu potrage za nekretninama u Hrvatskoj, a sutra u Europskoj Uniji. Naša misija je postati startno mjesto za pretragu nekretnina u Europskoj uniji. Ono na što smo ponosni i što smatramo jednim od najbitnijih elemenata naše strategije je kontinuirano usavršavanje i usvajanje novih tehnologija ", rekao je povodom predstavljanja tražilice GoHome.hr član uprave i suvlasnik tvrtke Pravi klik g. Hrvoje Bujas.

www.gohome.hr

Materijali