Ulaz za korisnike

Ulazak u novi Porsche muzej

|
Ulazak u novi Porsche muzej
 
Ulazak u novi Porsche muzej
Velika prednost automatskih vrata sastoji se u tome što projektanti i arhitekti ne moraju razmišljati o padanju vrata, područjima zakretanja, materijalima, visinama vrata, desnom kutu i slično.

Ta velika sloboda došla je do izražaja i prilikom realizacije vrata u Porsche muzeju. Za glavni ulaz u muzej postavljena su dvokrilna posmična vrata integrirana u staklenu fasadu. Svijetla dimenzija otvora po krilu iznosi 1,5 m širine i 3,27 metara visine. Svako krilo ima težinu od 480 kg. TORMAX prodajni partner Boetker Portaltechnik Nűrnberg imponirao je svojom tehničkom kompetencijom te su upravo oni pronašli odgovarajuće rješenje vrata.

Ulazna odnosno izlazna vrata osim komfora automatskog otvaranja i zatvaranja ispunjavaju i druge funkcije. U slučaju potrebe pretvaraju se u vrata za izlaz u slučaju nužde zahvaljujući funkciji izlaz u slučaju nuže i to zahvaljujući zaključavanju u više točaka i s povećanom protuprovalnom zaštitom. Također je moguće i odzračivanje dima od požara.

Zbog velike težine krila vrata odlučeno je da se na svako krilo montira posmični pogon. Tako su ukupno ugrađena 4 TXP pogona TORMAX. Po 2 funkcionalno odvojena pogona po posmičnim vratima perfektno su sinkronizirala kretanje vrata. U slučaju nestanka struje svaki od 4 pogona ima dodatni akumulator. Realizirani su i garantirani svi sigurnosni zahtjevi prema normi DIN 18650. Po krilu vrata postavljena su 2 kombinirana generatora impulsa opremljena sa svjetlosnom zavjesom.

Tako je omogućeno sigurno pokretanje vrata.

TORMAX, divizija švicarske firme Landert Motoren AG ubraja se danas među deset najvećih proizvođača automatskih vrata diljem svijeta, prisutni su s oko 500 prodajnih partnera i lokalnih distributera u preko 50 država na svih 5 kontinenata.

www.tormax.com

Materijali