Ulaz za korisnike

Unutarnje uređenje zimskog vrta

|
Unutarnje uređenje zimskog vrta
 
Unutarnje uređenje zimskog vrta
Mnoštvo malih mozaičkih elemenata pretvorit će novoizgrađeni dio kuće u prekrasan ostakljeni prostor. No kako zaista osigurati solidne temelje za vlastiti zimski vrt i urediti ga i opremiti tako da postane prvoklasan stambeni prostor?

Bez obzira što se cijelo ostakljenje činilo laganim ono mora biti ne samo stabilno i čvrsto građeno, nego mu i temelj kao i ispod bilo kojeg drugog dijela objekta mora biti kvalitetno i dobro izveden i mora biti u stanju u svakom trenutku nositi cijelu konstrukciju.

Osim toga ne smije se zaboraviti: svatko se najugodnije osjeća kad su mu noge tople. Stoga i osjećaj ugode počinje od naših nogu, a to znači podna ploča treba biti izvedena u termo-izolacijskom estrihu koji predstavlja osnovnu opremu zimskog vrta kojeg se koristi kao dnevni boravak.

Gradnju funkcionalnog i dobrog temelja u pravilu prepuštamo stručnoj osobi, dakle to ne mora istovremeno biti proizvođač ili distributer opreme za zimske vrtove, nego je to prije svega zadatak građevinskog majstora odnosno građevinske firme koja će taj posao brzo i profesionalno obaviti.

Kod objekata u novogradnji fundament za zimski vrt postavlja se istovremeno s fundamentom za ostatak kuće, a u slučaju da se zimski vrt gradi uz već postojeći objekt onda se i temelj za njega postavlja odvojeno – u ovom slučaju možemo posegnuti za pomoći lokalnog iskusnog majstora ili provjerene građevinske firme.

No za bilo koje rješenje da se odlučimo treba na umu imati da je gradnja fundamenta seriozan o odgovoran posao pa zbog toga mora biti isto tako obavljen – ozbiljno, odgovorno i kvalitetno. U iznimnom situacijama proizvođač ili distributer opreme za zimske vrtove može na sebe preuzeti generalni posao i izgraditi i temelje za zimski vrt.

Materijali