Ulaz za korisnike

Urbanizacija središta Perušića

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Perušić - U samo tri mjeseca Općina Perušić je uspjela ishodovati lokacijsku i građevinsku dozvolu te dobiti sve suglasnosti mjerodavnih državnih službi za uređenje užeg centra Perušića s trgom za što je osigurano 4,5 milijuna kuna.

Nakon raspisanog natječaja izabran je izvođač radova, crikveničko poduzeće HB koje uspješno izvodi radove na adaptaciji nekadašnjeg Seljačkog doma, a krajem ovog tjedna i službeno su otvoreni radovi koji će krajem jeseni drastično izmijeniti dosadašnji izgled središta mjesta. Naime, krajem rujna predviđen je završetak izgradnje i uređenja parka, nogostupa i ulica te zgrade budućeg poduzetničkog centra u nekadašnjem Seljačkom domu čime će samo središte poprimiti novi urbani izgled. Zadovoljstvo početkom radova nije krio ni načelnik Općine Ivica Turić koji je naglasio važnost izvođenja radova na uređenju središta Perušića, uz stalno ulaganje u komunalnu i cestovnu infrastrukturu, školstvo, zdravstvo, zaštitu okoliša te sve segmente koji građanima čine život lakšim i udobnijim.

Ova vrlo vrijedna investicija kao i sanacija i izgradnja odlagališta smeća zasigurno ne bi bila moguća bez pomoći državnih institucija te im se i ovom prilikom zahvaljujem na razumijevanju, prije svega Vladi Republike Hrvatske i potpredsjedniku Hrvatskog sabora dr. Darku Milinoviću, koji su nam pomogli u realizaciji projekata koji nadilaze mogućnosti lokalne uprave, naglasio je načelnik Turić prilikom početka radova u središtu Perušića. Piše i snimio Milan MATAIJA Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali