Ulaz za korisnike

Uskoro ekskluzivan objekt s garažama u Blok-centru

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OSIJEK - Na jesen počinje izgradnja poslovno stambenog objekta u Ulici Hrvatske Republike 29. Riječ je o objektu koji će u sebi objedinjavati trgovačke i poslovne prostore, stambeni dio te podzemnu garažu na dvije etaže s 250 mjesta i površinom od četiri tisuće četvornih metara čiji će veći dio biti otvoren za upotrebu građana.

NA JESEN POČINJE IZGRADNJA STAMBENO-POSLOVNE ZGRADE U BLOK-CENTRU II

Zgrada će imati dva tornja koja će povezivati most u obliku rešetkaste, čelične konstrukcije, a što će objektu dati atraktivnu vizuru. - Na jesen krećemo s izgradnjom zgrade, a realizacija će trajati dvije godine. Želimo da čitav objekt bude osječki proizvod, pa je tako projekt realizirao osječki arhitektonski tim, Grigić/Musović/Ober, a tijekom gradnje zapošljavat ćemo isključivo osječke građevinske tvrtke, kaže dipl. oec. Damir Cincar, član uprave Hypo Alpe-Adria Consultants d.o.o., glavnog investitora projekta. Prema riječima Darka Ojvana, glavnog voditelja inženjeringa, zgrada je koncipirana tako da će zapadni toranj biti namijenjen stambenim, a istočni poslovnim prostorima. - U zapadnom će tornju, od trećeg kata, biti smješteni veliki ekskluzivni stanovi, kojih, najvjerojatnije, neće biti više od 18, a istočni će toranj biti namijenjen poslovnim subjektima. Prva dva kata, zajedno s prizemljem te -1 katom namijenjena su shopping-centru, kaže Ojvan. Uz most među tornjevima poseban će izgled građevini dati i kosi park “Hrastov lug”, koji će se pružati na površini od četiri tisuće kvadrata, a bit će smješten iznad podzemnih garaža te će gledati na Gundulićevu ulicu. Grad Osijek i Slavonska banka, kao većinski vlasnici, pripremaju detaljan plan uređenja cjelokupnog okolnog prostora, a natječajem će se tražiti najbolje arhitektonsko-urbanističko rješenje.

Prva stvar, međutim, koju je valjalo riješiti bili su imovinskopravni poslovi. Naime, određene su se čestice u vlasništvu Banke nalazile na potezu namijenjenom novoj cesti, te su zamijenjene. Banka će tako izgaditi garažu i dobiti je na 30-godišnje korištenje. - Time ćemo riješiti jedan veliki gradski problem, te urediti dio grada, čime on dodatno dobiva na cijeni, doznali smo od Danijele Lovoković, iz gradske uprave. Od “Gradnjine” zgrade u Ulici Hrvatske Republike do “Rivijerine” na Gundulićevoj vodit će nova spojna cesta. Iako gradnja počinje tek za nekoliko mjeseci, doznajemo kako je velik broj poslovnih i stambenih prostora već rezerviran. - Zanimanje za kupnju prostora u ovoj zgradi je već sada iznimno veliko tako da trenutačno primamo rezervacije, kaže Cincar. Moguće će kupce razveseliti i informacija kako će za taj projekt Slavonska banka financijski popratiti sve zainteresirane posebnim uvjetima kreditiranja. Autor: A. KRISTEK/M. MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Kuhinje

Materijali