Ulaz za korisnike

Uskoro projekt kanalizacijskog sustava

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

SV. LOVREČ - Na protekloj sjednici Općinskog vijeća prihvaćen je novi cjenik odvoza i zbrinjavanja otpada kojim te usluge poskupljuju ugostiteljskim objektima budući da proizvode više smeća.

Vijeće je također ovlastilo načelnika da potpiše ugovor o izradi i financiranju projekta kanalizacijskog sustava Sv. Lovreča s riječkom tvrtkom Fluming, čija je ponuda bila najpovoljnija od pet pristiglih na javni natječaj. Izrada dokumentacije stajat će Općinu 121 tisuću kuna, uvećano za cijenu mogućih dodatnih poslova. Nezavisni vijećnik Edo Matošević zatražio je nekoliko objašnjenja, primijetivši da ugovor ne precizira koliko će projekt stajati u konačnici, te je naglasio da se protivi naknadnim, neplaniranim izdacima. Pročelnik Roberto Bulešić odgovorio je da se 121 tisuća odnosi samo na idejni projekt, ne i izvedbeni.

- Dodatnih troškova sigurno će biti i od njih ne možemo pobjeći, naglasio je pročelnik. Svi su se ipak složili da je nužno projekt imati što prije jer se bez njega ne mogu tražiti sredstva od države i fondova. Kada će kanalizacijski sustav s pročistačem kućnih otpadnih voda proraditi, posve je drugo pitanje, na koje se odgovor ne nazire u bližoj budućnosti. Prihvaćen je i troškovnik za sanaciju protupožarnih putova na dionicama Medaki - Stranići i Medvidići - Rajki, koji obvezuje Općinu da osigura polovicu od ukupno 80 tisuća kuna, dok će ostalo uplatiti Istarska županija. Odlučeno je i da se s 10 tisuća kuna potpomogne nabava klupa za crkvu sv. Andrije u Gradini te je odobreno 450 kuna mjesečno jednoj samohranoj majci kao pomoć za plaćanje dječjeg vrtića. M. D. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

Beton

Materijali