Ulaz za korisnike

Uspjeh Međunarodnog sajma München se i dalje nastavlja

|
Uspjeh Međunarodnog sajma München se i dalje nastavlja
 
Uspjeh Međunarodnog sajma München se i dalje nastavlja
Međunarodni sajam München je u 2011. poslovnoj godini opet znatno premašio svoj ciljni promet i ciljne rezultate te potvrdio poziciju jednog od najprofitabilnijih sajamskih poduzeća u Njemačkoj.
 • U 2011. godini zabilježen porast broja izlagača, posjetitelja i izložbene površine od do devet posto
 • Od 2016. dva nova paviljona na prostoru sajma
 • Premijera sajma bauma Africa 2013. godine
 • Međunarodni sajam München je u 2011. poslovnoj godini opet znatno premašio svoj ciljni promet i ciljne rezultate te potvrdio poziciju jednog od najprofitabilnijih sajamskih poduzeća u Njemačkoj. Sajam München d.o.o. je u zemlji ostvario oko 39 milijuna eura operativne dobiti (EBITDA), što je 17 milijuna eura više od planiranog. Promet je iznosio 181 milijuna eura, čime je premašen ciljza oko 11 milijuna eura. „Tako dobar rezultat u ovoj godini, koja je zbog ovogodišnjeg turnusa održavanja sajmova trebala biti slabija, pokazuje: SPEED, naš program za učinkovitost i rast s kojim smo započeli u siječnju 2010. godine je u potpunosti djelotvoran“, kaže Klaus Dittrich, predsjednik Uprave Međunarodnog sajma München.

  Na dvanaest vlastitih priredbi Sajma München broj izlagača i posjetitelja je u usporedbi s prethodnim priredbama ponovno porastao za pet, odnosno devet posto. I iznajmljena neto površina je opet porasla za šest posto. Dobroj godišnjoj bilanci doprinijeli su prije svega vodeći međunarodni sajmovi s dvoznamenkastim porastom broja izlagača i posjetitelja.

  Sveukupno se 2011. na Sajmu München, u Međunarodnom kongresnom centru München ICM i Centru za narudžbe München M,O,C, održalo više od 270 priredbi. Na njima je zabilježeno više od 31.000 izlagača i više od 1,7 milijuna posjetitelja.

  Izgradnja sajamskog prostora 2016.

  Kako bi daljnji rast bio moguć i u budućnosti, sajamski prostor će 2016. godine dobiti dva nova paviljona. „Sajmovi bauma, BAU, ISPO i IFAT ENTSORGA, naša četiri vodeća međunarodna sajma, već godinama zauzimaju sve paviljonske površine, isto kao i gostujuća priredba Intersolar. Samo izgradnjom novih paviljona možemo zadovoljiti stalno rastuću potražnju za izložbenom površinom. Radujemo se odluci članova Uprave koji su dali jasan znak za novi rast na lokaciji München. Odmah ćemo započeti s planiranjem novogradnje i njenog financiranja“, kaže šef sajma Dittrich.

  ICM, M,O,C, i gostujuće priredbe

  105 priredbi s 110.000 sudionika je bilanca Međunarodnog kongresnog centra München ICM za 2011. godinu. Kongresni centar Sajma München ponovno je dokazao da je vrhunska lokacija za održavanje medicinskih kongresa. Za nadolazeću godinu već se po treći puta najavilo Europsko kardiološko društvo (European Society of Cardiology) koje u Međunarodnom kongresnom centru München očekuje 30.000 sudionika. Centar za priredbe M,O,C, je u tekućoj poslovnoj godini zabilježio 120 priredbi i 330.000 posjetitelja. Stopa iznajmljivanja prostora Centra za priredbe iznosi 98 posto. U segmentu gostujućih priredbi zabilježen je znatan rast korporativnih događanja, kao što su glavne skupštine, sastanci uprava ili marketinga.

  Uspješne premijere u inozemstvu

  Poslovanje Međunarodnog sajma München u inozemstvuje 2011. uz 48 priredbi također bilo vrlo pozitivno. Pored uspješne premijere stručnog sajma za građevinske strojeve bC India u Mumbaiu Međunarodni sajam München je po prvi puta su organizator sajma logistike logitrans u Istambulu. Međunarodna mreža za sektor građevinskih strojeva proširit će se za jednu novu priredbu u Južnoj Africi. Prvi sajam bauma Africa održava se u Johannesburgu u rujnu 2013. Nakon sajmova bauma China i bC India ovim sajmom u Johannesburgu stvara se još jedna profesionalna međunarodna platforma za industriju građevinskih strojeva.

  Jaki sajamski program 2012.

  Sa samo sedam vodećih međunarodnih sajmova na sajamskoj lokaciji München 2012. godina se ubraja u godine s većim brojem priredbi. Neki sajmovi su već sada rasprodani. Sajam München osim toga pokreće novi stručni sajam za području energije - za baterije, energetske spremnike i njihovu inovativnu proizvodnju. Održavat će se paralelno s vodećim svjetskim sajmom electronica.

  Uz daljnju konsekventnu provedbu programa učinkovitosti i rasta SPEED, fokus Sajma München u novoj godini nalazit će se na provedbi nove strategije poduzeća. „Ciljni rast u zemlji putem strateških akvizicija i izgradnja tržišne pozicije u inozemstvu su ključni ciljevi na koje se koncentriramo sljedećih godina. Želimo povećati udio našeg prometa u inozemstvu za 50 posto do 2016.“, kaže Dittrich. Prije svega zbog širenja poslovanja u inozemstvu članovi Uprave Sajma München d.o.o. donijeli su odluku o produžetku ugovora s direktorom, gospodinom Eugenom Egetenmeirom, do 2013. godine.

  Međunarodni sajam München

  Međunarodni sajam München je s oko 40 stručnih sajmova za investicijsku robu, robu široke potrošnje i nove tehnologije samo na lokaciji München jedno od vodećih svjetskih sajamskih društava. Svake godine na priredbama na sajamskom prostoru, Međunarodnom kongresnom centru ICM i Centru za priredbe M,O,C, u Münchenu sudjeluje preko 30.000 izlagača i više od dva milijuna posjetitelja.

  Osim toga Međunarodni sajam München organizira stručne sajmove u Aziji, Rusiji, na Bliskom Istoku i u Južnoj Americi. Sa šest društva kćeri u Europi i Aziji te preko 60 zastupstava u inozemstvu, koja brinu za više od 90 zemalja, Međunarodni sajam München pokriva cijeli svijet. Međunarodni sajam München je vodeći također što se tiče održivosti. Kao prvi sajam dobio je certifikat „Energetski učinkovito poduzeće“ izdan od strane certifikacijskog tijela TÜV SÜD.

  Materijali