Ulaz za korisnike

Usporedba korisne površine govori u prilog gotovim garažama

|
Usporedba korisne površine govori u prilog gotovim garažama
 
Usporedba korisne površine govori u prilog gotovim garažama
Usporedba korisne površine govori u prilog gotovim garažama

Kod garaža vrijedi isto kao i kod svakog drugog proizvoda - u većini slučajeva zahtijeva se standardna veličina koja nudi optimalnu relaciju između troškova i uporabe. Privatna“auto-kuća“ je u pravilu široka 3 metra i dugačka 6 metara. Ipak kod takve garaže postoje razlike u pogledu prostora.

Garaže od gotovih betonskih elemenata imaju 2,5 metra kvadratna prostora više. Kako je to moguće? Kod garaža od gotovih betonskih elemenata zidovi su za šest odnosno osam centimetara tanji. Tomu nasuprot zidani zid ima u pravilu debljinu od 24 centimetra. Tako po dužini ali i po širini osataje gotovo 25 cm prostora više. Upravo širina igra vrlo važnu ulogu za komfor prilikom ulaska i izlaska iz automobila.

Osim pozitivne usporedbe u pogledu površina i cijena također govori u prilog garažama od gotovih betonskih elemenata. Prema jednoj neovisnoj studiji troškovi takve garaže niži su gotovo upola od onih koji se moraju izdvojiti za zidanu garažu. Također je i „vrijeme gradnje“ ekstremno kratko u odnosu na zidanu “auto-kuću“.

Takve garaže dopremaju se specijalnim vozilima i postavljaju po sistemu “ ključ u ruke“ te se mogu koristiti u roku od sat vemena. Prethodni postupak ishođenja građevinske dozvole odvija se brzo i bez problema, jer se sva potrebna dokumentacija - statički proračun, građevinski nacrti i opisi - već nalaze kod proizvođača. I mobilnost govori u prilog garažama od gotovih betonskih elemenata. Kada se vanjsko područje jednom definira gotova garaža se bez problema premješta, jer dobre gotove garaže proizvode se u jednom komadu.

Materijali