Ulaz za korisnike

Utemeljitelj Schiedela Hrvatska Zdenko Patafta odlazi u mirovinu

|
Utemeljitelj Schiedela Hrvatska Zdenko Patafta odlazi u mirovinu
 
Utemeljitelj Schiedela Hrvatska Zdenko Patafta odlazi u mirovinu
Utemeljitelj Schiedela Hrvatska Zdenko Patafta odlazi u mirovinu

Na velikom partyju u Varaždinu brojne uzvanike zabavljali su Oliver Dragojević i grupa „Delfini“

VARAŽDIN, 29. svibnja 2008. – Dugogodišnji direktor i utemeljitelj Schiedela Hrvatska te direktor regije Schiedel Jugoistok Zdenko Patafta na velikom je partyju, održanom jučer u Varaždinu, zajedno s poslovnim partnerima, prijateljima i brojnim uzvanicima iz javnog života svečano obilježio posljednju godinu svoga rada. Gospodin Patafta,bivši čelni čovjek tvrtke, nakon više od 20 godina djelovanja u Schiedelu i njegovim poduzećima prethodnicima, zasluženo odlazi u mirovinu, a kormilo je unatrag dvije godine prepušteno dosadašnjem suradniku g. Damiru Matijeviću.

Ovogodišnje tradicionalno druženje Schiedela i njegovih poslovnih partnera i prijatelja bila je zahvala Zdenku Patafti, koji je, zahvaljujući uspješnom vođenju tvrtke, kao gospodarstvenik i kao čovjek imao izniman utjecaj na razvoj gospodarstva čitavog zagorskog i varaždinskog kraja, ali i šire.

Događanje u baroknom Varaždinu započelo je u tamošnjoj nacionalnoj kazališnoj kući gdje su uzvanici uživali u ulomcima kazališne predstave „Von Lamot od Mača“ u izvedbi članova glumačkog ansambla HNK „Varaždin“ te programu u kojemu je sudjelovao operni umjetnik Petr Murcek iz Češke i klapa „Iskon“ iz Splita. Nakon toga premijerno je prikazan film o životu i karijeri gospodina Zdenka Patafte.

Schiedel Hrvatska društveno je odgovorno poduzeće koje kontinuirano skrbi za svoje zaposlenike i lokalnu zajednicu. Tako je na svečanosti u HNK-u „Varaždin“ predsjedniku Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize gospodinu dr. sci. Miroslavu Pospišu uručena donacija u iznosu 35.000,00 kuna.

Nakon svečanog, službenog dijela programa, događanje se preselilo u hotel „Turist“ gdje su uzvanike do ranih jutarnjih sati zabavljali gosti iznenađenja – Oliver Dragojević i grupa „Delfini“.

Schiedel Hrvatska:

Priča o Schiedelu Hrvatska priča je i o Novom Golubovcu, rudarskom mjestu smještenom na granici Zagorja i varaždinskog kraja. Schiedel je prepoznao tradiciju stoljetne eksploatacije rude u tom kraju pa je 70-ih godina prošlog stoljeća odlučio osuvremeniti pogone golubovečkih ugljenokopa davanjem licencija za proizvodnju dimnjaka. Početkom 90-ih Schiedel postaje vlasnik pogona u Novom Golubovcu te je tako i službeno utemeljen Schiedel a>Hrvatska.

Schiedel je vodeći europski proizvođač sustava dimnjaka prisutan u 28 zemalja Europe, a poslovanje širi i na tržište Sjeverne Amerike. Tvrtku je osnovao senator Friedrich Schiedel u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata. Schiedel bilježi stalan rast proizvodnje i udjela prodaje na tržištu Europe te je ukupni promet u 2007. godini iznosio više od 250 milijuna EUR-a. Proširenje u Hrvatsku bila je jedna od prvih međunarodnih ekspanzija Schiedela koji danas ima 26 proizvodnih pogona s gotovo 2000 zaposlenih. Struktura vlasništva Schiedela mijenjala se kroz povijest tvrtke s rastom kapaciteta tvornica, odnosno proizvodnje. Većinski vlasnik Schiedela danas je grupacija PAI Partners i Lafarge. Generalni direktor Schiedela je Mario Wallner. Francuski PAI Partners jedna je od najstarijih i najiskusnijih privatnih kompanija za dionički kapital u Europi, dok je Lafarge svjetski lider u proizvodnji građevinskih materijala. U Schiedelovom proizvodnom asortimanu nalaze se keramički sustavi dimnjaka, čelični sustavi dimnjaka, ventilacijski sustavi te kamini, peći i slična galanterija.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Ivana Prgomet

PR manager

tel: 01 606 00 30 - fax: 01 615 80 51

e-mail: press@publico.hr

Materijali