Ulaz za korisnike

Uz Amarin i Petalon velika gradilišta u kampovima Polari i Veštar

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

ROVINJ - Dva najveća rovinjska autokampa Maistre Polari i Veštar tijekom pripreme nove turističke sezone prometnula su se u velika gradilišta. U oba se grade otvoreni bazeni slobodnih formi.

U Polarima, koji ljeti prime i do pet tisuća gostiju, gradi se bazen čija će vodena površina imati 1.400 kvadrata. Prema zamislima AD urbanističkog dizajna, Alme i Davora Maticchija, imat će nekoliko dubina, prilagođenih odraslima i djeci. Uz rub će se sagraditi sunčalište, nekoliko tematskih barova i restoran. Uz otvoreni bazen dogradit će se wellness sadržaji. - U kampu gradimo dodatnih šest sanitarnih čvorova. Nadograđujemo i druge sadržaje te uređujemo zelene površine, rekao je voditelj investicija u Maistri Davor Poropat. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja svibnja, kako bi kamp počeo raditi početkom lipnja. Na gradilištu je kao u mravinjaku, a gradnja bazena povjerena je tvrtki Međimurje iz Čakovca. U radove se ulaže 30 milijuna kuna. Slično je i u Veštru. I tu se, u neposrednoj blizini mora, gradi bazen s 900 kvadrata vodene površine. Zbog očuvane prirode i prirodne pješčane plaže Veštar ima uvjete da u nekoliko godina postane najkvalitetniji kamp na sjevernom Jadranu, pa u Maistri za njega i Polari pripremaju sadržaje kojima će doći do četiri zvjezdice. U gradnju bazena, tri nova sanitarna čvora, dva restorana i brojne dodatne sadržaje, u Veštru, koji u sezoni prima dvije tisuće gostiju, ove se godine ulaže 18 milijuna kuna. Glavninu radova izvodi pulski Bojoplast.

- Maistra upravlja s 3,3 milijuna četvornih metara površina uz more, pa je potrebno uložiti puno da bi se svi objekti podigli na razinu od četiri zvjezdice, što je Adris grupa kao vlasnik zacrtala u svojim ciljevima. Ove godine u investicije ulažemo 280 milijuna kuna, najviše u Istri. Podsjećam da su do 2009. najavljene još veće investicije od 2,1 milijarde kuna, koje bi trebale redizajnirati turističku ponudu Rovinja i Vrsara, kaže predsjednik Uprave Miastre Renco Miletić. U pripremi ovogodišnjih investicija najveći su problem bile građevinske dozvole. Svi se ti objekti grade u zaštićenom obalnom pojasu, koji je Vlada dodatno zaštitila uredbom o zabrani gradnje. Maistra se stoga morala ograničiti na dosadašnje gabarite objekata. U Polarima i Veštru su za gradnju bazena morali biti srušeni restorani, koji su godinama bili u najmu, pa su vapili za obnovom.

Podsjećamo da je pri kraju obnova smještajnih objekata u Amarinu, dosadašnjoj Monseni u Rovinju, i Petalonu u Vrsaru. U Amarin se ulaže 81 milijun kuna, a u Petalon 52 milijuna. Maistra je ove godine uložila 14 milijuna kuna u hortikulturno uređenje Crvenog otoka, koji je stradao u vremenskoj nepogodi u srpnju 2001. godine. U otok se ulaže svake godine, postepeno se uređuje, a ove je napravljen najveći zahvat kako bi ponovno postao atraktivna zelena oaza na moru. Maistra je uložila i u ugostiteljske sadržaje budući da ove godine nisu produženi ugovori o najmu ugostiteljskih objekata. Pripremili su vlastiti ugostiteljski branding, koji će se promovirati preuređenjem i standardizacijom dosadašnjih objekata. A. POKRAJAC Izvor: Glas Istre www.glasIstre.hr

Materijali