Ulaz za korisnike

Užitak kuhanja pod suncem

|
Užitak kuhanja pod suncem
 
Užitak kuhanja pod suncem
Za pregledati galeriju kliknite na ikonu u lijevom donjem kutu.

Što prvo zamislite pri spomenu riječi roštilj? Limenu kutiju s rešetkama ili ložište od šamotne opeke na čvrstom postolju?

Ako želite ukrasiti svoj vrt ili ljetnu kuhinju roštiljem koji će privlačiti poglede i upotpuniti dojam boravka na otvorenom, tvrtka Kamini Hoyan može vam ponuditi model iz svoje bogate kolekcije roštilja od kvalitetnih, prirodnih materijala.

Roštilji Hoyan su plod 40-godišnjeg iskustva u proizvodnji kamina, roštilja i krušnih peći. Sva ložišta su izrađena isključivo od kvalitetnog šamota i prirodnog kamena, bez umjetnih, zamjenskih materijala. Budući da su izrađeni po željama kupca, u skladu s dizajnom i dimenzijama interijera, svaki roštilj je unikatan, a u proizvodnju ulazi s imenom klijenta za kojeg se izrađuje. To se ne može usporediti s limenim kutijama prekrivenim rešetkama što ih ljudi kupuju u trgovačkim centrima, zar ne?

Ukoliko ste zainteresirani za ugradnju roštilja u svoj dom, svakako promislite nekoliko važnih pitanja

Želite li natkrivenu ili nenatkrivenu verziju roštilja?

Pod natkrivenom (unutarnjom) izvedbom roštilja podrazumijevamo roštilj postavljen na terasi pod nadstrešnicom ili u unutarnjem prostoru. U tom slučaju je obavezno korištenje limene nape iznad roštilja i cijevi za odvod dimnih plinova. Ukoliko postoji dimnjak na kojeg se priključuje limena napa, potrebno je obratiti pažnju na potreban profil dimnjaka. Npr. za širinu roštilja 120 cm, potreban je profil dimnjaka minimalno 35 cm. Kod ugradnje u unutarnje prostore, potrebno je predvidjeti dovod svježeg zraka i ugradnju kutije za pepeo. Kod unutarnjih verzija roštilja postoji mogućnost korištenja drvenih elemenata i izvedbe maske od knaufa.

Nenatkrivena izvedba je vanjska, slobodno izložena svim atmosferskim uvjetima. Roštilj se postavlja na dovoljnoj udaljenosti od objekata jer dimni plinovi izlaze van kroz betonsku masku. Nije moguće korištenje drvenih elemenata zbog djelovanja vlage iz atmosfere. Roštilj je potrebno postaviti na betonsku podlogu minimalne debljine 15 cm, temeljeno ovisno o nosivosti terena. Ako ste odabrali vanjski roštilj, potrebno je pripremiti odgovarajuću podlogu, prema nacrtima koje ćete primiti od tvrtke Kamini Hoyan.

Želite li krušnu peć uz roštilj?

Ako ste ljubitelj kuhanja na otvorenom prostoru i volite eksperimentirati, priprema hrane u krušnoj peći sigurno Vam predstavlja pravi izazov. Krušna peć uspješno upotpunjava funkciju roštilja. Moderne krušne peći Hoyan sadrže proizvod vodećeg europskog proizvođača krušnih peći - francuske tvrtke Four Grande Mere. Okrugle i spuštenog svoda osiguravaju dobru homogenost pečenja, učinkovito zračenje topline i izvrsno raspoređivanje topline za optimalni učinak. Zbog paraboličnog oblika stropa i dobre izolacije, smanjena je potrošnja drva najmanje 30% u odnosu na klasičnu krušnu peć. Zanimljivo su rješenje za pripremu svih vrsta jela - pizze, lasagne, plodova mora, grila, veće količine mesa, kruha... U ponudi tvrtke Kamini Hoyan nalazi se više vrsta krušnih peći koje je moguće kombinirati sa željenim roštiljem ili postaviti samostalno.

Želite li pripremati manje količine hrane ili vrtjeti jela na ražnju?

Ovisno o tome treba li vam roštilj za veće društvo ili za svakodnevnu pripremu manjih zalogaja, morate odlučiti koja širina ložišta vam treba. U ponudi Kamina Hoyan nalaze se manji, obiteljski roštilji širine ložišta 66 – 100 cm koji će sigurno zadovoljiti potrebe jedne veće obitelji. Za veće tulume potrebna je i veća širina ložišta 100 – 130 cm, a za potpuni ugođaj roštiljanja može se preporučiti širina ložišta 150 cm. U tom slučaju potrebno je s bočne strane predvidjeti pristup motoru za vrtnju ražnja. Na to treba posebno obratiti pažnju pri ugradnji roštilja u prostor omeđen zidovima. Ložišta šira od 150 cm također se mogu pronaći u ponudi Kamina Hoyan, ali ona su već namijenjena ugradnji u ugostiteljskim objektima.

Želite li dodatne radne plohe?

Roštiljanje je ležernije i ugodnije ako imate gdje odložiti hranu i pribor za pripremu hrane. Zbog toga se u kolekciji roštilja Hoyan nalaze razne vrste dodatnih radnih ploha. Dodatne radne plohe mogu imati otvorene police, ili jednokrilna i dvokrilna vrata (drvena ili metalna). Ako ste u mogućnosti riješiti priključak vode i odvodnju otpadnih voda, prostor sa sudoperom gdje možete oprati namirnice i posuđe direktno uz roštilj na otvorenom prostoru, olakšat će obavljanje neugodnih poslova. Manji hladnjaci, prilagođeni ugradnji ispod radne plohe kuhinje, poseban su element koji roštilj pretvaraju u pravu kuhinju na otvorenom.

Koji stil roštilja odabrati? Koju vrstu obloge?

Kamini Hoyan u svojim kolekcijama nude nekoliko glavnih dizajnerskih linija roštilja koje je u potpunosti moguće prilagoditi ukusu klijenta i stilu prostora. Ložište roštilja je uvijek izrađeno od šamotne opeke, ali čak i ovdje je moguć izbor između žute neglazirane opeke povoljnije cijene i crvene glazirane šamotne opeke koja roštilju daje dašak luksuza.

Rustikana je, u skladu sa svojim imenom, kolekcija rustikalnih roštilja. Modeli iz ove serije su obloženi kamenom travertinom živopisnih boja, s glavama i boltama od kamena bihacita koji je neutralne sivkaste boje. Klijent može slobodno odabrati drugu vrstu kamena - autentične materijale za lokaciju na kojoj se postavlja roštilj.

Apolis je serija jednostavnih roštilja, obloženih cementnim mortom, diskretno ukrašenih s prednje strane nizom šamotne opeke. Zbog kombinacije samo dvije vrste materijala (šamotna opeka i cementni mort), ovaj roštilj mogu će je uklopiti u bilo koji stil prostora. Na svakoj terasi će djelovati skladno i otmjeno.

Ovalis je posljednja, osuvremenjena kolekcija roštilja čija su osobitost blago zaobljene linije prednjih elemenata. Svojim izgledom ovi roštilji podsjećaju na svemirske brodove, zbog čega su i dobili neobična imena svemirskih tijela i misija. Ovaj stil roštilja je prilagođen ugradnji u prostore jednostavnog dizajna, uz kuće strogih geometrijskih linija.

Roštilj Vega iz serije Ovalis dodatno se izdvaja potpunim minimalizmom, ravnim plohama i otvorenošću s dvije strane zbog čega je posebno interesantan arhitektima.

Besplatne brošure u kojima su prikazani roštilji i krušne peći iz ponude Kamina Hoyan sigurno će Vam olakšati odabir. Naručite ih i potražite model koji je najbliži roštilju kojeg zamišljate na svojoj terasi….

Je li vam potrebna dodatna oprema za roštilj?

Ako želite dodatnu opremu i pribor za korištenje roštilja, možete izabrati između više vrsta žarišta (ovisno o širini ložišta), u kombinaciji s rešetkama, vilicama, ražnjem za meso, ribu, inox posudu za mast, jaslicama za žar, tanjurom za kotlovinu, pekom i elektromotorom za ražanj….

Što nakon izbora roštilja?

Nakon što se definirali što želite i kako namjeravate koristiti svoj budući roštilj, svoje želje i planove pošaljite e-mailom u tvrtku Kamini Hoyan, prenesite u telefonskom razgovoru ili zatražite posjet komercijalista u Vaš dom. U salonu roštilja u Ljubešćici možete uživo pogledati većinu modela iz ponude. Dočekat će Vas ljubazno osoblje i spremno dogovoriti na sva pitanja o ugradnji roštilja i krušne peći u unutarnjem ili vanjskom prostoru .

Kamini Hoyan svojim proizvodima osiguravaju kvalitetu i dugotrajnost prenoseći udobnost koju donosi plamen, kao toplinu u domu i kao uživanje u iskonski pripremljenoj hrani. Želimo vam ugodne trenutke uz proizvode Kamina Hoyan.

Adresa: Zagrebačka 62, 42 222 Ljubešćica Centrala: ++385 42 623 800 - Fax: ++385 42 623 320 info@kaminihoyan.hr

Sponozorirani članak: www.kaminihoyan.hr[u][/u]

Materijali