Ulaz za korisnike

Wellness – kada

|
Wellness – kada
 
Wellness – kada
Kod wellnesss kada (nazvane i hidromasažne kade) radi se o kadama, koje su opremljene whirlpool tehnikom.

Manje su od jazuzzia i načelno ih može koristiti samo jedna osoba. Međutim ima i modela koji su namijenjeni korištenju u dvoje. Hidromasažna kada je jeftinija alternativa whirlpoolu, čija je nabavna cijena i cijena održavanja mnogo veća.

Zdravstveno i sportski osvješćene osobe pomogle su da hidro masažne kade u našim kupaonama pronađu svoje mjesto, jer se ovim načinom podvodne masaže može i kod kuće jako dobro opustiti. Danas whirlpool tehniku ne nalazimo samo u javnim bazenima i saunama nego i u privatnim domaćinstvima.

Whirlpool – airpool

Airpool u principu odgovara whirlpoolu. Međutim zrak u airpoolu izlazi iz mlaznica. Zrak iz okoline se zagrijava i zatim preko mlaznica pod velikim pritiskom pušta u vodu za kupanje. Zrak prilikom kupanja proizvodi blago golicanje, koje je jako ugodno i nalikuje masaži cijelog tijela. Intenzitet određuje sam korisnik. Kod nekih sustava pojedine mlaznice se mogu pojedinačno namjestiti. Aripool prije svega djeluje pozitivno na poticanje krvotoka.

Whirlpool – način djelovanja

Načelno postoje dva sistema: sistem vrtloga zraka (airpool) ili sistem masažnih mlaznica (whirpool). Kod jakuzija mlaznice ubacuju ugodno toplu voda s osjetno osvježavajućim učinkom masaže. Masirajući vodeni mlaz donosi osvježavajući zadovoljstvo pri kupanju. Sve ovisno o osobnom ukusu možete uživati u blagoj ili nešto jačoj masaži – jačina se može točno odrediti tj. stupnjevati. Opcionalno pulsirajuće intervalno uključivanje pruža dodatni komfor. Kod airpoola preko airpool-mlaznica ubacuje se voda u kadu. Zrak na tijelu proizvodi blago golicanje. Zrak koji se koristi iz okoline prethodno se zagrijava i dodaje vodi za kupanje. Intenzitet određuje korisnik.

Posebno wellness zadovoljstvo pruža kombinacija mlaznica airpoola i jakuzija. Podvodnu masažu proizvodi mlaznica jakuzija/masaže. Voda se kroz crpku na električni pogon preko posebno konstruiranog odvoda ispumpa, dobiva ubrzanje i vraća se pod velikim pritiskom preko jakuzija/masažnih mlaznica.

Tijekom toga u mlaznicu se samostalno i konstantno dodaje zrak. Vodene masažne mlaznice, kojima je dodan zrak, turbulencija i milijuni golicajućih vodenih mjehurića stvaraju tu posebnu masažu, koja je dobila naziv prema svom izumitelju: Jacuzzi-Venturi-masaža.

Hidromasažne kade – da li je hidromasažna kada bučna? Ne može se općenito odgovoriti na pitanje da li je whirpool ili hidromasažna kada bučna. Načelno vrijedi kako su sustavi renomiranih proizvođača po pitanju kvalitete mnogo bolji od proizvoda jeftinih proizvođača! Zbog novih tehnika crpki i motora sustavi su zadnjih godina postali mnogo tiši. Na užitak kupanja kod visokokvalitetnih uređaja više neće utjecati «buka crpki».

Hidromasažne kade – raspored mlaznica

Pri kupnji hidromasažne kade jednostavno se oslonite na svoj osobni ukus. Jer svejedno koji je Vaš osobni favorit, doživjet ćete u svakom slučaju stimulirajući hidromasažni doživljaj. Prilikom hidro masaže ne samo da se možete odlično opustiti i riješiti se stresa, nego ćete se riješiti i ukočenosti.

Iz mlaznica koje su prilagođene položaju tijela i koje se nalaze na bočnoj strani kade, pumpa se voda- zrak- vrtlozi. Dodatak zraka i prema tome jačina masaže mlaznica može se regulirati. Također je moguće da mlazovi dolaze u obliku kugla, koje u svome djelovanju nalikuju ručnoj masaži. Nadalje na dnu kade postoje mlaznice, koje su zadužene za ravnomjernu podjelu zračnih mjehurića u kadi. I kako ne bi ništa umanjilo komfor, mlaznice bi trebale biti raspoređene prema planu.

Hidromasažna kada – što sve hidromasažna kada može?

Hidromasažne kade se mogu koristiti i kao normalne kade, ali nude mnogo više nego jednostavno zadovoljstvo kod kupanja! Hidromasažna kada ima mlaznice zraka i/ili mlaznice vode, čime se proizvodi ugodno kupanje u mjehurićima. Pri tome mlaznice nježno masiraju tijelo i opuštaju ga. Podvodna masaže je zbog svog djelovanja na opuštanje mišića jako dobra za športaše i kao prevencija za tegobe s mišićima i zglobova svih dobnih skupina. Wellness osobine sastoje se također u masaži koja potiče krvotok. Nadalje se forsira prokrvljene i zatezanje kože i tkiva, te smirenje živaca.

Ekskluzivnost hidromasažne kade – razlika u usporedbi s običnom kadom – jeste i treba biti na privi pogled vidljiva. Tako integrirani naslonjači za ruke, udubljenje za leđa i naslonjači za glavu spadaju u ponudu komfora – koja se nudi potrošačima. Ne zanemarujući pri tome detalje kao što su podešavanje sjedala, podvodna svjetla, promjena boje i specijalno postavljene mlaznice s smjerom koji se može mijenjati zbog ciljane masaže određenih dijelova tijela.

Materijali