Ulaz za korisnike

Wienerberger Brick Award '16.

|
Wienerberger Brick Award '16.
 
Wienerberger Brick Award '16.
Brick Award '16 – međunarodni projekt najvećeg svjetskog proizvođača opeke - tvrtke Wienerberger. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se već deset godina i obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi. S obzirom na to kako se opeka, kao najstariji i najizdržljiviji materijal, vrlo često podcjenjivala u modernoj arhitekturi, 2004. godine pokrenuta je dodjela Wienerberger Brick Award kako bi promovirala estetske i funkcionalne karakteristike opeke.

“Brick Award '16” poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju u okoliš, geometriju, karakter, ali i kvalitetu zgrade i osvjetljenje. Kako bi mogao konkurirati na natječaju, značajan dio projekta mora biti izveden od opeke, a završetak izvedbe projekta mora biti 2013. godina ili kasnije. Ocjenjivat će se nove, rekonstruirane i obnovljene zgrade koje su energetski efikasne i ekološki prihvatljive. Projekti moraju objasniti na koji način će se unaprijediti kvaliteta življenja te imati odgovoran i održiv pristup arhitekturi, a prilikom prijave potrebno je naznačiti za koju kategoriju objekt konkurira. Upotreba Wienerberger materijala nije uvjet za sudjelovanje u međunarodnom projektu “Brick Award '16”.

U suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata Wienerberger raspisuje natječaj za najbolju arhitektonsku realizaciju u Hrvatskoj u kojoj je korištena opeka.

Natječajem će se vrednovati primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se na izniman i inovativan način u pogledu izvedbe i tehnologije koriste opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi. Cilj natječaja je odabrati najviše pet najboljih hrvatskih radova, koje će ocjenjivački sud renomiranih arhitekata te predstavnik tvrtke Wienerberger, odabrati između prispjelih realizacija.

Kategorije unutar kojih možete nominirati svoje projekte su:

• Stambene zgrade (obiteljske i višestambene)

• Zgrade javne namjene – otvorene za javnu uporabu, edukativnu i društvenu svrhu

• Rekonstrukcija – kreativni i inspirativni primjeri prenamjene objekata

• Objekti u urbanome okruženju – Prateći trend urbanizacije i ograničene mogućnosti prostornog širenja, projekti stavljaju naglasak na inovativne pristupe uz istovremeno     poštivanje postojećih situacija i okruženja

• Održiva integracija – Objekti koji su odlično integrirani u okolinu, koriste lokalne resurse, društveno su odgovorni i ekološki osviješteni

www.brickaward.com

Materijali