Ulaz za korisnike

Wienerberger na sajmu SASO 2009.

|
Wienerberger na sajmu SASO 2009.
 
Wienerberger na sajmu SASO 2009.
Wienerberger na sajmu SASO 2009.

Tvrtka Wienerberger, najveći hrvatski i svjetski proizvođač opeke i ove je godine uspješno izlagala na sajmu SASO 2009 koji se održao u Splitu od 21.-25.10.2009.godine. Tom prilikom predstavljeni su najnoviji proizvodi tvrtke Wienerberger koji se proizvode u Karlovcu, a to POROTHERM PROFI opeke koje kao vezivo rabi POROTHERM Dryfix.extra ljepilo.  

POROTHERM Profi brušena opeka prirodni je i ekološki prihvatljiv proizvod koji se s pravom još može nazvati i proizvodom budućnosti. Precizno je brušena s obje strane kontroliranim kompjuterskim procesom te je izrađena od prirodnih proizvoda - gline, pijeska i piljevine, a nakon uporabe može se 100% reciklirati.  

POROTHERM PROFI je proizvod koji će znatno olakšati posao mnogim ljudima u građevinarstvu, a pritom će znatno utjecati na uštedu energije te samu kvalitetu izvođenja radova.  

Primjenom POROTHERM Profi opeke osiguravamo 50% bržu gradnju, 90% manji utrošak morta, 30% bolja toplinska svojstva, gradnju do -5 °C, minimalnu upotrebu alata i uređaja te iznimno čisto gradilište.

S obzirom na lakoću ugradnje te ostale karakteristike s pravom možemo reći da se radi o sistemu gradnje za 21. stoljeće. Ovaj novi i inovativan sustav zidanja plasiran na tržište nakon opsežnih ispitivanja koje je tvrtka Wienerberger provela na IGH Zagreb, a prema programu Zavoda za zidane i betonske konstrukcije.  

Mikro građenje

U sklopu sajma cijeli sistem predstavljen je u suradnji s građevinsko-tehničkom školom iz Splita. Učenici su prema zadanom projektu morali sazidati zid POROTHERM Profi opekom što je uz upotrebu POROTHERM Dryfix.extra ljepila bilo više nego jednostavno jer je za zidanje bilo potrebno svega nekoliko sati. Zbog velikog interesa zidanje se odvijalo po segmentima kako bi posjetitelji mogli vidjeti koja je brzina ali i čvrstoća vezanja Dryfix.extra ljepila.

Kao budući zidari i primarni korisnici ovih revolucionarnih proizvoda, učenici su pokazali svoje oduševljenje jednostavnošću i brzinom gradnje

POROTHERM Profi opekom. Natjecanje je pobudilo veliku pažnju posjetitelja, izvođača radova ugodno iznenađenih karakteristikama

POROTHERM PROFI opeke koja je novost na našem tržištu.

www.wienerberger.hr

Materijali