Ulaz za korisnike

Wienerberger – Modernizacija usprkos krizi

|
Wienerberger – Modernizacija usprkos krizi
 
Wienerberger – Modernizacija usprkos krizi
Tvrtka Wienerberger usprkos krizi investirala je u modernizaciju pogona u Karlovcu kako bi mogla proizvodi najsuvremenije opekarske proizvode te pratiti europske i svjetske trendove u gradnji.

Investicija se prvenstveno odnosila na robotizaciju pogona te instalaciju linije za proizvodnju brušene opeke. Svi ti zahvati bili su neophodni kako bi se mogli proizvoditi najkvalitetniji te najsuvremeniji opekarski proizvodi odnosno precizno brušena POROTHERM PLAN opeka. Wienerberger Ilovac jedini je proizvođač u regiji sa tako modernom i suvremenom linijom u ovom dijelu Europe.

Tvrtka Wienerberger predstavlja novi sustav gradnje za 21. stoljeće - svoje najnovije proizvode: POROTHERM PLAN brušenu opeku koja kao vezivo rabi POROTHERM tankoslojni mort ili POROTHERM Dryfix pjenu. Proizvodi su to koji će uvelike olakšati posao mnogim ljudima u građevinarstvu, a pritom će znatno utjecati na uštedu energije te samu kvalitetu izvođenja radova.

 

POROTHERM plan brušena opeka prirodni je i ekološki prihvatljiv proizvod koji se s pravom još može nazvati i proizvodom budućnosti. Precizno je brušena s obje strane kontroliranim kompjuterskim procesom te je izrađena od prirodnih proizvoda - gline, pijeska i piljevine, a nakon uporabe može se 100% reciklirati.

 

Primjenom POROTHERM PLAN opeke osiguravamo 50% bržu gradnju, 90% manji utrošak morta, 20% bolja toplinska svojstva, minimalnu upotrebu alata i uređaja te iznimno čisto gradilište.

 

POROTHERM PLAN kao vezivo rabi tankoslojni mort koji se nanosi valjcima u tankom sloju morta od 1 mm ili revolucionarnu POROTHERM Dryfix pjenu, proizvod koji se tek pojavljuje u zemljama Europske unije, vrlo lagane, jednostavne i brze uporabe. Oba proizvoda vrlo lako se nanose te osiguravaju iznimnu brzinu gradnje, a zbog izbjegavanja „hladnih mostova“, omogućuju maksimalnu toplinsku zaštitu. Zidanje Porotherm Dryfix pjenom moguće je i zimi do -5 C, što znatno produžuje građevinski period.

Ovaj novi i inovativan sustav zidanja plasiran na tržište nakon opsežnih ispitivanja koje je tvrtka Wienerberger provela na IGH Zagreb, a prema programu Zavoda za zidane i betonske konstrukcije.

 

Provedena ispitivanja nisu se bazirala samo na pojedinačan proizvod već na zid, a ispitana je tlačna čvrstoća ziđa, posmična čvrstoća ziđa i otpornost zidova na sile potresa.

 

Novi proizvod POROTHERM PLAN na svom prvom predstavljanju 2008 godine osvojio je nagradu za kvalitetu na Sajmu građenja TEGRA, čiju komisiju su činili eminentni profesori Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta te stručnjaci sa IGH Zagreb i HGK.

 

Zbog stručnjaka koji sudjeluju u ocjenjivanju proizvoda to je jedno od najprestižnijih priznanja za kvalitetu u Hrvatskoj.

 

Tvrtka Wienerberger jedini je proizvođač opeke sa certificiranom tvorničkom kontrolom proizvodnje kojom se potvrđuje da je proizvođač proveo početno ispitivanje tipa proizvoda, da provodi stalnu kontrolu proizvodnje i da je ovlašteno tijelo Institut IGH d.d. proveo početni nadzor tvornice i početni nadzor tvorničke kontrole proizvodnje te da provodi stalni nadzor, procjenu i ocjenu tvorničke kontrole proizvodnje.

 

Tvrtka Wienerberger vodeća je u Svijetu u proizvodnji opeke i druga u Europi po proizvodnji crijepa.

Na Hrvatskom tržištu Wienerberger Ilovac d.d posluje 13 godina a profilirala se kao lider i pokretač razvoja opekarske industrije. Duga povijest poduzeća, povezanost s prirodnim proizvodima, kvaliteta, suradnici, koji postupaju kao poduzetnici i internacionalnost, čine čvrstu osnovu za stvaranje trajnih vrijednosti.

 

S proizvodnim pogonima u Karlovcu i Petrinji, Wienerberger Ilovac d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opeke, a svoje proizvode izvozi na područje Bosne i Hercegovine, Srbije i EU.

 

WIENERBERGER Ilovac d.d.

 

Donje Pokupje 2, 47000 Karlovac

 

tel. +385 (0)47 694 111

 

www.wienerberger.hr

 

Materijali