Ulaz za korisnike

Dekoriranje interijera

Dekoriranje interijera

Dekorateri ukrašavaju interijere sa zavjesama, žaluzinama, zidnim oblogama, podnim oblogama kao što je tapecirani namještaj, koji i sami proizvode. Osim toga montiraju sustave za zaštitu od pogleda, svjetla i sunca. Prilikom svih radova na dekoraciji, uzimaju dekorateri u obzir želje kupaca te ih savjetuju u svim pitanjima koji se odnose na oblikovanje interijera. To posao dekoratera čini raznolikim i raznovrsnim.

Opis radnog mjesta varira ovisno o području primjene i fokusu djelovanja. Na primjer, dizajneri mogu raditi kao dekoratori interijera, podopolagači, dekorateri zavjesa, mjernici, u radionicama gdje se proizvodi, u službi za korisnike i u prodaji ukrasnih predmeta.

Preduvjet za to zanimanje je estetski smisao, kreativnost i komunikacijske sposobnosti, prilikom razgovora sa kupcima. Mogućnosti za zapošljavanje se mogu naći u tvrtkama za uređenje prostora, a također i u kućama za uređenje, na izložbenim štandovima, u televizijskim studijima i kazalištima.

Dekorater prostorija je priznato zanimanje te se čovijek može baviti podovima, presvlakama, dekoracijom prostorija, dekoracijom zidova i stropova kao i zaštitom od svjetla, pogleda i sunca. Foto: parador.de