Ulaz za korisnike

Drvena vrata

Drvena vrata

Unutarnja i vanjska drvena vrata (od masivnog drveta ili furnirana) od drvenih materijala, ručno ili industrijski izrađena proizvode se kao:

• jednostavna vrata od drvenih letvica i daski npr. vrata za podrum ili izlaz na krov
• vrata s okvirom (nabijena vrata) s kontinuiranim okvirom od drveta ili metala i ispunama od stakla, punog drveta, šperanog drveta ili sendvič-ploča, u nekim slučajevima i s rešetkom ili prečkama
• šperana vrata s kontinuiranim okvirom konstrukcije od drveta, metala ili plastike s obostranim oblaganjem šperanim drvetom, drvenim pločama, metalom ili plastikom. Šupljine se već prema namjeni ispunjavaju različitim ulošcima. Ugradnja staklenih polja ili okvira od letvica/prečki je također moguća. Šperana vrata na specijalnim konstrukcijama se proizvode se i kao protupožarna vrata i zvučno-izolacijska vrata.
• dvostruka vrata koja se sastoje od nosive konstrukcije i šperanih vrata postojanih na progib i s oblaganjem samo s jedne ili s obje strane, uglavnom od profilnih dasaki ili furniranih drvenih ploča, s ukrasnim lajsnama.
• stilski elementi vrata s površinama od furniranog pravog drveta, s osloncem od masivnih letvica, stilski raspoređenih i po željenim bojama. Foto: tueren.rubner.com