Ulaz za korisnike

Gipskartonske ploče

Gipskartonske ploče

Gips - kartonske ploče - Ploče od gipsa , čije su površine i uzdužne ivice čvrsto omotane dobro prianjajućim specijalnim kartonom.Gips-kartonske ploče se izrađuju u dužinama od 1500 mm do 3000 mm i širinama od 600 mm do 1250 mm te u različitim izvedbama ivica. Njihova debljina iznosi 9,5 mm do 25 mm.

Gips-kartonske ploče imaju relativno malu težinu, veliki elasticitet, daju se savijati i lako se obrađuju, režu i montiraju. Nisu zapaljive te u kombinaciji s prilagođenom donjom konstrukcijom od drveta ili metala , uz adekvatne izolacijske materijale daju unutarnje zidne sisteme, koji ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu opterećenja, toplinske, zvučne i protupožarne zaštite.

Gips-kartonske ploče se koriste u novogradnji i kod sanacija kao stropne i zidne obloge na donjoj konstrukciji, kao razdjelni zidovi, donji stropovi i suhi podovi.

Vrste ploča: normalna izvedba, protupožarne ploče, ploče postojane na vlagu, ploče s kaširanom površinom npr. čelični lim ili plastika, ploče s kaširanom stražnjom stranom, npr. aluminjskom folijom (blokada prolaza pare), odvodna folija (protiv električnih polja i visokofrekventnog zračenja), ploče s perforiranom površinom ili površinom s prorezima (apsorbiraju zvuk) ili višeslojne ploče s integriranim termoizolacijskim slojem.