Ulaz za korisnike

Gipsvlaknaste protupožarne ploče

Gipsvlaknaste protupožarne ploče

Homogena, s vlaknima pojačana i gipsom  omotana ploča za suhu gradnju sa papirnim i dodatno negorivim vlaknima i impregniranom radnom stranom. Protupožarne ploče  sastoje se većim dijelom od gipsa i papirnih vlakana koji se dobiju postupkom recikliranja papira. Poboljšana protupožarna svojstva za građevinski materijal i građevinski element postižu se proširenom recepturom, te dodatkom negorivih vlakana.

Prirodne sirovine se miješaju, te se nakon dodatka vode-bez dodatnog veznog sredstva- pod visokim tlakom, ploče  stisnu, suše, obostrano impregniraju, i režu na potrebne formate.

Pomoću vode,postiže se reakcija gipsa koji probija i obavija vlakna. To uzrokuje visoku stabilnost i negorivost najviše europske klase građevinskog materijala A1 prema DIN EN 13501-1, te nacionalno prema DIN 4102-1.

Zbog sastava materijala protupožarna ploča istovremeno je protupožarna, građevinska i ploča za vlažne prostorije, koja obostrano ima homogena svojstva ploče. Nudi sva poznata svojstva gipsvlaknaste ploče u suhoj gradnji, no sa boljim protupožarnim svojstvima za građevinski materijal i građevinski element.

Područja primjene

Protupožarna ploča u suhoj gradnji nudi sva već poznata svojstva gipsvlaknaste ploče. Primjenjuje se u unutrašnjem području sa poboljšanim protupožarnim svojstvima za građevinski materijal i građevinski element.

Područja primjene su primjerice:

- Montažni zidovi sa metalnom potkonstrukcijom
- Šaht zidovi i obloge zida
- Spušteni stropovi

Posebna ekonomičnost protupožarnih gipsvlaknastih ploča je u tome da se isti tip ploče koristi za gradnju, protupožarnu zaštitu i mokre prostorije. Foto: FERMACELL Firepanel A1