Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Građevinska keramika

Građevinska keramika
Tražite kvalitetnu građevinsku keramiku, najpovoljnije cijene građevinske keramike, ponuđače građevinske keramike u cijeloj Hrvatskoj. Pronađite najpovoljnije cijene i zatražite ponudu direktno putem maila.

Higijenske podne i zidne obloge, koje se lako održavaju, vodootporne, postojane na svjetlost, udarce i ogrebotine, vatrootporne, postojanih boja (za unutarnje i vanjske zidne obloge), dugotrajne, mogu se na tržištu dobiti u više oblika, boja i površinskih struktura (glatke, mat, sjajne,reljefne), npr. mali i srednji mozaik, 5/10cm, 10/10 cm, 15/15 cm, 10/20 cm, 20/30 cm i veće, kvadratične, pravokutne, šestokutne i sl.

Prije polaganja treba svakako napraviti plan. Postavljanje pločica se vrši u posteljicu od morta ili specijalnim ljepilima (tanka posteljica), i to iz pojedinačnih pločica ili elemenata od pločica koji se lijepe na nosive površine na podloge od striha, opeke, na stare pločice, te u prostorijama izloženim utjecaju vlage na brtvene mase protiv prodora vlage.

Razlikuju se:

-pločice od kamenine ili gline, nisu postojane na mraz, pogodne za oblaganje zidova i podova u unutarnjem području

-glazirane i neglazirane pločice od kamenine, postojane na mraz, pogodne za zidne i podne obloge izložene jakom naprezanju i u unutarnjem i vanjskom području (izbor prema skupinama naprezanja)

-form dijelovi, npr. pločice za prozorske klupice i obloge zidova ili keramika za bazene za plivanje

Članci

Još članaka ...