Ulaz za korisnike

Gradnja ključ u ruke

Gradnja ključ u ruke

Masivne kuće po sistemu „ključ u ruke“ povezuju prednosti industrijske serijske proizvodnje s fleksibilnim mogućnostima obrtničke proizvodnje. Unatoč tipskoj standardizaciji kuće se mogu značajno prilagoditi individualnim željama i često su jeftinije od konvencionalno građenih kuća.

Pri tome se može raditi o već gotovoj kući ili o kući koju gradi investitor. Gradnja po sistemu „ključ u ruke“ znači da se ista predaje kupcu ili investitoru spremna za useljenje.

Kod opisa obima izvedenih radova kod prodaje objekata se često spominje izraz „ključ u ruke“. Kod velikog broja ponuda se međutim pokazalo u praksi da primjerice nisu sadržane čak niti gotove površine građevinskih elemenata. Takve ponude bi trebale biti označene kao „skoro gotove kuće“, dakle činjenica je da mora biti točno dogovoreno, jesu li tu sadržani ličilački radovi izvana i iznutra, keramički radovi, postavljanje podnih obloga kao i uređenje vanjskog dijela. To podrazumijeva i dogovore oko kompletnog opremanja uključivši energiju grijanja, priključke struje, vode i plina, prijem različitih medija kao i kanalizacijsku mrežu s odvodnjom kišnice te ugrađenim brojilima.Foto: okal.de