Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Instaliranje ventilacije, instalateri

Instaliranje ventilacije, instalateri
Instaliranje ventilacija služi za obnovu kvalitete zraka, to znači stalnu opskrbu zrakom za disanje, za prijenos onečišćenja zraka (mirisi, CO2, dušični oksidi,tvari koje se oslobađaju iz sredstava za čišćenje i sl.), kao i za reguliranje vlažnosti zraka.

Svježi zrak se usisava upravo na mjestima najvećeg onečišćenja zraka( kupaona, kuhinja, WC), zatim se filtrira, zagrijava i struji preko sustava dovodnih kanala kroz napojne ventile u prostore dnevnog boravka i spavaće sobe. Potrošeni zrak preuzimaju odzračni ventili te ga preko odzračnih kanala transportiraju do centralnog uređaja i preko izmjenjivača topline izvode vani. Kod uređaja s mogućnošću povratnog dobivanja topline naknadno uključena toplinska crpka oduzima potrošenom zraku toplinu i koristi je za zagrijavanje dovodnog zraka.

Prednosti kontroliranog odzračivanja stana su osim uštede toplinske energije također i izbjegavanje građevinskih oštećenja zbog nedovoljnog odzračivanja, kraće vrijeme sušenja nakon završetka grube gradnje, opskrba stanara dovoljnom količinom svježeg zraka bez pojave propuha, stanovanje bez poteškoća za osobe s alergijama primjenom specijalnih filtera za pelud, zatim smanjenje opasnosti od provale kao i reduciranje opterećenja bukom nastalih otvaranjem prozora. Foto: bauinfocenter.de

Članci

Još članaka ...