Ulaz za korisnike

Interijeri

Interijeri
Interijeri u kojima uživaju sva osjetila, pravi su odgovor na zahtjeve suvremenog stanovanja, u kojima dom postaje centralno mjesto za opuštanje, punjenje energijom i stvaranje novih kreativnih ideja. Prepustite se svojim osjetilima i dozvolite im da vas vode pri uređenju interijera. Kvalitetu koju ćete tako postići, bit će potpuna i vama prilagođena. Vrijeme je za uživanje!

Opći osjećaj uživanja u interijeru ostvaruje se aktivnim sudjelovanjem svih naših osjetila. Interakcijom opipa, vida, sluha i okusa, doživljavamo prostor na osobite, vrlo individualne načine. Stil opremanja, vrsta primjenjenih materijala, način osvjetljenja i drugi važni detalji, uspješno pojačavaju prostorne doživljaje.

Vizualni efekti jedni su od najvažnijih u stvaranju ukupnog dojma, jer osjet vida stvara primarne dojmove, koji se upotpunjuju kroz ostala osjetila. Upravo iz tog razloga, dizajn pojedinih elemenata, kao i opći sklad, koji se postiže pozicioniranjem namještaja i opreme, predstavljaju važan dio u kreiranju konačnih ugođaja u prostoru. Boje, materjali kao i svjetlosni efekti, pojačavaju kvalitetu samog ugođaja u interijeru i čine kompleksnu cjelinu, koju vizualno doživljavamo kao ugodan, opuštajući, dinamičan, elegantan, raskošan ili razigran ambijent. Dekorativni detalji aktivno sudjeluju u stvaranju konačnog dojma.

Osjet opipa neizostavan je element detekcije kvalitete prostora ili pojedinih elementa namještaja. Najizravnije podložni osjetu opip su garniture za sjedenje, fotelje, sofe, stolci, prekrivači, posteljine, ukrasni jastučići, podne prostirke i sve ostalo što može doći u direktan kontakt s našom kožom. Osjećaj finoće i mekoće pojačava osjećaj ugode i uživanja i stoga osobitu pažnju posvetite odabiru tkanina i materijala.

Suvremeno doba je nezamislivo bez integriranja tehnike u namještaj ili sam prostor. Tehnički uređaji dosegli su visoke vrijednosti u samom oblikovanju te tako osim svoje primarne tehničke uloge, ispunjavaju estetske i uspješno se uklapaju s najsmjelijim dizajnerskim komadima namještaja. Zvučni efekti u prostoru, kroz odabranu vrstu glazbe, oplemenjuju prostor i naglašavaju dimenziju koja se ne može spoznati vizualnim osjetilima. Zvuk na osobit način ispunjava prostor i aktivno sudjeluje u stvaranju konačnog ugođaja.

Nevidljiva, ali osjetna kvaliteta prostora kreira se kroz mirise, koji ga obogaćuju, naglašavaju, stvaraju asocijacije i bude sjećanja. Prostor osvježite i ispunite mirisnim svjećama, eteričnim uljem, koje se usipa u specijalne posude te zagrijava pod plamenom ili upotrijebite električne osvježivače, kroz koje se uključivanjem u struju, prostorom šire odabrani mirisi. Osobito osvježenje prostora postiže se uvođenjem pririodnog bilja i cvijeća, koje osim mirisno, obogaćuje prostor i vizualno.

Potpuno uživanju u prostoru omogućit će osjet okusa uz konzumiranje ukusne hrane ili čašu kvalitetnog vina. Hrana je oduvijek vezana uz uživanje, a kada se to događa u interijeru u kome mogu uživati i ostala osjetila, događaj je vrhunski. Osjet okusa i doživljaj interijera osobito su značajni u prostorima kuhinja i blagovaonica, ali i dnevnim boravcima u kojima se povremeno konzumira hrana. Vrhunski okusi uz vrhunski dizajn i opremu prostora, pravo su zadovoljstvo. Dekoracije voćem odličan su način aktivnog sudjelovanja namirnica u stvaranju estetskih vrijednosti i uvođenja osjeta okusa u doživljaj prostora.

Prostornu kvalitetu, ali i ugođaj doma, pojačat će prisutnost kamina. Viuzalno uživanje ostvarit će se kroz dizajn kamina, koji je najčešće usklađen s načinom uređenja. Mirisne, zvučne, toplinske i svjetlosne ugođaje, formirat će plamen otvorenog ognjišta. Kamin je zbog svog višestrukog djelovanja neizostavan element doma u kome se kreiraju vrhunski ugođaji.   Autor: www.interijerNET.hr

Članci

Još članaka ...