Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Izolacija fasade

Izolacija fasade

Izolacija fasade je kraljevska disciplina toplinske izolacije i smanjuje potrošnju energije više od bilo koje druge mjere. Koji se izolacijski sustav koristi pri izolaciji vanjskih zidova ovisi o strukturnim uvjetima.

Tražite majstora, proizvod, uslugu ili tvrtku. Saznajte više o tvrtkama i obrtima u kategoriji izolacija fasade

Izolacija fasade: Topla ljuska vanjskog zida kuće

Fasada je vanjski natpis kuće i određuje prvi dojam. Ako je kuća „ostarila“ i ako žbuka puca, tada vlasnici kuće počinju razmišljati ponajprije o vanjskom izgledu, dakle o novoj žbuci i boji fasade. Ali to je previše kratkovidno, upozorava energetski savjetnik. Jer to je optimalni trenutak za izolaciju fasade. Stavljanje izolacije za fasadu se može realizirati prema strukturnim uvjetima kao vanjska izolacija, jezgrena izolacija i unutarnja izolacija. Novi izgled fasade je nakon toga samo pitanje formalnosti.

Izolacija fasade znatno smanjuje potrošnju energije

Starija kuća obično troši previše energije za grijanje. Stoga, većinom, savjetuju savjetnici za energiju vlasnicima starih zgrada izolaciju fasade jer se najviše topline gubi preko velikih površina vanjskih zidova. Međutim, nakon odgovarajuće izolacije fasade, vlasnici kuće ne profitiraju samo od uštede troškova grijanja. S izolacijom fasade se također povećava i udobnost i vrijednost kuće. Foto: bausep.de

Članci

Još članaka ...