Ulaz za korisnike

Izolacija podova

Izolacija podova

Podna izolacija osigurava ugodnu dodatnu toplinu u prizemlju i stavlja kraj hladnim nogama. Hladnoća koja se uzdiže iz podruma nema nikakve šanse da utječe na klimu prostora kod podne izolacije.

Podna izolacija: tako se možete osloboditi hladnog poda

Ako je pod u prizemlju hladan a podrum nije zagrijan, tada većinom dolazi do izolacije podrumskog stropa. Za tu je metodu potrebno najmanje truda i jeftinija je od izolacije poda. Međutim, ako je podrum vrlo nizak ili vlažan, tada vlasnici kuće mogu zaboraviti na izolaciju poda.

U pravilu brinuti o izolaciji poda

Bolje bi bilo da vlasnici kuće ne postavljaju sami izolaciju poda. Kako ne bi bilo kasnije problema s vlažnosti ili bilo kakvim oštećenjima, detaljna preradba je vrlo važna. Posebno kod priključaka izolacije poda na zid, potrebna je stručna radnja. Kako se ne bi vlaga protezala kroz prizemlje, prvo se postavlja posebna folija – blokada vlage. Na to se postavljaju izolacijske ploče otporne na korake. Koji se izolacijski materijal ovdje koristi ovisi o okolnostima kuće i osobnim preferencama. Savjetnik za energiju pomaže pri pronalasku pravog izolacijskog materijala za izolaciju poda. Izolacijske ploče se tada polijevaju s estrihom (mokri estri) ili sa stropnim pločama (suhi estri). Zatim se provodi podna konstrukcija. Ako se radi o takozvanom vršnom podu, odnosno o podnoj konstrukciji od drvenih greda, tada se mogu međuprostori ispuniti s izolacijskim materijalom-pahuljicama ili fleksibilnim izolacijskim materijalom.

Dobar partner za izolaciju poda je perimetarska izolacija. Ona spriječava da u području izolacije poda nastane toplinski most na vanjskom zidu.

Na ovo bi trebali vlasnici kuće kod izolacije poda pripaziti

Isto kao i zvučna izolacija koraka, pa tako i izolacija poda može donijeti mjere obnove sa sobom. Zbog visine ugradnje izolacije poda, postoji mogućnost da će biti potrebno kasnije prilagoditi vrata i stepenice. Izolacija podova - Foto: bona.com