Ulaz za korisnike

Klasični parket

Klasični parket

Prva činjenica koja definira položaj klasičnog parketa na tržištu gotovo ima filozofsku poruku – jednom izumljeno ostaje zauvijek. Možete li navesti ijedan koristan izum u povijesti koji se u, manje-više, izvornom obliku i funkciji nije održao do danas – svijeća pokraj el. rasvjete, lopata pokraj bagera, bicikl pokraj motorizacije, brvnara pokraj čeličnog nebodera i tako u nedogled. Druge činjenice možda samo dokazuju prvu.

Parketni pod je cijenom vrlo konkurentan u odnosu na druge podove, dajući u zamjenu odličnu kvalitetu čak i kad se radi o najnižoj klasi drva. Parketni pod praktički nikad (generacijama) ne treba mijenjati i ovisno o završnoj obradi, nije zahtjevan za održavanje. Primjerice, klasični parket se brušenjem može potpuno obnoviti više od desetak puta u svom vijeku – dovoljno za barem nekoliko stoljeća. Masivni parketni pod je lijep – čak 70% dizajnera i arhitekata smatraju da se odlično uklapa u mnoge dekorativne stilove – od tradicionalnih do suvremenih. Prirodno drvo je ekološki čist matreijal, topao i ugodan za boravak ljudi.

Na kraju, najveći adut masivnog parketnog poda: sva istraživanja i ankete govore da su stanovi i kuće s takvim podovima više traženi, brže se prodaju, postižu bolju cijenu na tržištu i cijena im manje pada! Zaista, parketni pod ostat će zauvijek.