Ulaz za korisnike

Klizne stijene

Klizne stijene

Klizne stijene imaju bitnu ulogu u opremanju unutarnjih prostora, jer suvremenom čovjeku omogućavaju da vlastiti prostor uredi multifunkcionalno.

Na ovaj način i organizacija stanovanja ili rada u manjim prostorima postaje kvalitetnija, jer funkcionalne grupe mogu biti odvojene ili povezane u bilo kojem trenutku.

Upravo je to najveća kvaliteta koju donosi ugradnja kliznih stijena - one dijele i ponovo povezuju, zaklanjaju i otvaraju, zasjenjuju i ponovo propuštaju svjetlost u prostor.

Osim velikih mogućnosti funkcionalnog organiziranja prostora, dizajnersko - oblikovne mogućnosti još su veće.

Klizne stijene se izrađuju od medijapana s melaminskom folijom, iverala, plexiglasa, različitih vrsta stakala, polikarbonatnih ploča, ogledala te u kombinaciji različitih materijala s okvirima. Često se koristi iveral, jer je povoljan cijenom te pruža mogućnost odabira fronti u velikom broju različitih boja.

One još mogu biti i lakirane ili furnirane, ovisno o željama te kombinirane sa staklom. Često se koristi loccabel staklo, kojemu je pečenjem i upotrebom sigurnosne folije osigurana trajnost i sigurnost korisnika. Staklene klizne stijene se izrađuju i od kaljenog stakla debljine 10mm, laminiranog stakla u različitim bojama, neprozirnih sattinato te prozirnih toniranih stakala.

Vodilice kliznih stijena su aluminijske i obično na tržištu nalaze u četiri osnovne boje, ali je moguć i odabir boja po RAL-u. Osim kliznih stijena, koje pregrađuju prostore interijera, često se koriste i one za pregrađivanje balkona, terasa, lođa ili zimskih vrtova, jer se načinom njihovog otvaranja ne zauzima dodatni prostor.

Izrađuju se od kvalitetnih profila i karakterizira ih dobra toplinska i zvučna izolacija te vodonepropusnost. Stijene se izrađuju u potrebnom broju krila, a o tome ovisi i broj vodilica, koje mogu biti ukopane u pod tako da nema visinske razlike ili praga između vanjskog i unutarnjeg prostora.

Osim klasičnih kliznih stijena, izrađuju se i otklopno – klizne te podizno klizne stijene. Pravilnim odabirom, svakako ćete povećati kvalitetu prostora u kojem boravite!

www.interijerNET.hr