Ulaz za korisnike

Modernizacija kupaonice

Modernizacija kupaonice

Od male kupaone može primjenom specijalnih sanitarnih objekata i kupaonskog namještaja nastati „ moderna“ kupaona. sanitaerwirtschaft.de

Uske, visoke kupaone u starim zgradama mogu se ugradnjom podesta optički skratiti. Podest omogućuje podnu ugradnju kade ili tuš- kade te se može opremiti i podnim grijanjem.

Ukoliko se moraju obnavljati osnovne instalacije, onda ima smisla i izmjena rasporeda sanitarnih objekata.
Ukoliko želite izmjeniti veličinu i položaj kupaone, tada se mora napraviti kompletno novo projektiranje sa svim elementima uređenja i opremanja.

Svaka rekonstrukcija kupaone pretpostavlja obimnu provjeru postojećih uvjeta. Treba provjeriti vodovodne , toplovodne i kanalizacijske instalacije, te ih također rekonstruirati na bazi novog rasporeda sanitarnih objekata i armatura, kao i opskrbu toplom vodom.

Radijatori odnosno kompletne instalacije se moraju prilagoditi planiranoj modernizaciji: zamjena radijatora, nove varijante zagrijavanja sa sušačima za ručnike uz podno grijanje.

Također treba provjeriti sve elektroinstalacije i rasvjetu te ih također u datom slučaju obnoviti odnosno poboljšati. Pod i stropna konstrukcija određuju moguće mjere modernizacije. Svakako treba uzeti u obzir izolaciju buke od koraka i zaštitu od vlage. Kod pregradnih zidova kupaone prema drugim prostorijama provjeriti akustičnu izolaciju.

Predzidne instalacije sprečavaju zahvate u statičku konstrukciju zidova. Specijalni instalacijski zidovi preuzimaju kompletne cjevne instalacije. Lagani zidovi u suhom načinu gradnje se zbog svoje male težine mogu montirati svuda gdje je to potrebno.

Sauna
Sauna je sredstvo za njegu i održanje zdravlja. Može se postaviti u kupaonu, praonu, podrum, u neiskorištenu ostavu, na tavan, u potkrovlje, na terasu ili u zasebnu drvenu kućicu u dvorištu. Svi sauna uređaji se mogu predproizvresti u željenim veličinama, oblicima i opremi i montirati na licu mjesta. Prostor za znojenje mora imati visinu 2,00 do 2, 10 m.
Veličinu određuje broj korisnika. Sauna za 5 do 6 osoba mora imati ca. 3 do 4 m2, računajući i 3 m2 područja za hlađenje. U neposrednoj blizini kabine za saunu neophodan je direktan izlaz vani (ili makar prozor za provjetravanje) i tuševi s hladnom vodom.

Poželjan je ugodan prostor za odmor uz mogućnost sjedenja i mirnog ležanja. Također je potreban predprostor s toplim tušem za pranje i bazen za grijanje stopala kao i drugi različiti uređaji ( bazen za uranjanje, tuš s mlaznicama i sl.) Sauna se zagrijava pomoću sauna peći.

Alternativno ili kao dopuna sauni se koriste parna kupelj za relaksaciju i njegu zdravlja. Solarijum za dijelove tijela ili cijelo tijelo instalira se uvijek u blizini.