Ulaz za korisnike

Monteri suhe gradnje

Monteri suhe gradnje

Monteri suhe gradnje preuzimaju unutarnju gradnju stambenih, poslovnih i reprezentacijskih prostorija, kao što su foyers i kazališne dvorane. Sa suhim građevinskim materijalima u takozvanoj laganoj konstrukciji oblače zidove i stropove. Suha gradnja se je razvijala u posljednjih četrdeset godina, koristi se u unutarnjoj gradnji te ima mnoge prednosti u odnosu na “mokri građevinski materijal”, kao što su žbuka ili malter.

Monteri suhe gradnje upotrebljavaju materijale kao što su drvo, metalne stupove, plastiku i druge materijale, kao što su gipsane ploče i izolacijski materijali te za to grade podlogu. Pri tome treba uzeti u obzir zaštitu od topline, hladnoće, buke, vlage, požara i od zračenja, kao i akustiku u zatvorenom i otvorenom prostoru. Čak proizvode lukove i svodove.

Industrijske hale, uredski katovi, trgovački centri se često proširuju po komadima. Monteri suhe gradnje rade i u smjenama i vikendima, kako bi odradili svoj posao unutar rokova – višetjedni radovi na montaži su mogući. Često stoje na skelama i ljestvama, ne smiju imati strah od visine, te trebaju nositi zaštitnu odjeću i kacigu kao na gradilištima.

Suhomontažni radovi cijene

Gipskartonske ploče, pregradni zidovi, žbuk - ploče, viseći stropovi, za te radove cijene su različite a ovise i od vrste materijala, načinu izvedbe radova a općenito se kreću od 100,00 - 250,00 kn a u nekim slučajevima i skuplje.