Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Nadzor

Nadzor
Pronađite tvtke i informacije na temu nadzor u graditeljstvu, nadzor u graditeljstvu, nadzor gradnje.. Pod pojmom građevinski nadzor se podrazumijeva upravljanje projektom gradnje ili njegovim dijelom.

Pod pojmom građevinski nadzor se podrazumijeva upravljanje projektom gradnje ili njegovim dijelom. Drugi izraz za građevinski nadzor je upravljanje građevinarstvom. Arhitekti za građevinski nadzor mogu raditi kako za klijente tako i za građevinske tvrtke. Oni nadziru cjelokupni tijek građevinskog projekta te su stoga odgovorni za svoje besprijekorne izvedbe kao i za izvedbe bez grešaka .

Pri tome djeluje građevinski nadzor klijenta kao njihov interesni zastupnik te od njih dobiva u određenom okviru ovlasti za donošenje odluka. Njegov zadatak je u biti kontrola ugovorenih građevinskih radova. Građevinski nadzor od strane građevinske tvrtke je više usmjerena na koordinaciju tijeka gradnje.

Građevinski nadzor je jedan od najvažnijih elemenata za vremensku, troškovnu i profesionalnu provedbu projekta izgradnje te stoga zahtjeva iskusne arhitekte.Foto: ing-schorn

Članci

Još članaka ...