Ulaz za korisnike
Izaberite kategoriju
Imate tvrtku?

Kreirajte svoj profil i privucite kupce i klijente

Registrirajte se »

Niskoenergetske kuće

Niskoenergetske kuće
Pojam niskoenergetske kuće često se koristi pri prodaji kuće. Za svoju zakonitu uporabu taj način gradnje zahtijeva usklađenost s tehničkim vrijednostima za toplinsku izolaciju i potrošnju energije za grijanje . Foto: einrichtungsforum.de

Sama potrošnja energije, kao što su potrošnja električne energije nema utjecaja, već ovisi o ponašanju potrošača. Standard  niskoenergetska kuća se može postići kod novoizgrađenih kuća, renoviranih kuća i starih građevina . U praksi je dovoljno da se prilikom mjerenja i izračuna od strane ovlaštene stručne osobe, izračun očekivane potrošnje energije za grijanje kreće u okviru predviđenom za taj standard.

Trenutno vrijedi odredba (EnEV), koja je izmijenjena 01.09.2009. Ona zamjenjuje sva prethodna relevantna pravila o potrošnji bilo koje energije. Europska norma propisuje vrijednodti između 40 i 100 kilovata po četvornom metru povišine. Grijanje vode nije uključen u izračun, to se odnosi samo na grijanje. Kao temelj za izračun dolazi u obzir samo prostor u kome se boravi, ostali prostori kao pomoćne prostorije ne ulaze u obračun. Ovisno o izračunatoj potrošnji kuće se svrstavaju  u niskoenergetske kuće  50 ili 75 ili 100. Poželjne su i među vrijednosti. Trenutno se temeljito radni na redefiniranju energetskih standarda. revidiran i redefinira energetskih standarda.

Članci

Još članaka ...