Ulaz za korisnike

Okovi

Okovi

Prema EU normama: držači, šarniri, trake, vodilice, pločice na bravama, spojni elementi, zasuni i slični elementi za namještaj.

U tekstu ispod donosimo pregled informacija o različitim vrstama okova i brava za vrata, saznat ćemo što čini neki okov za vrata dobrim i što je općenito potrebno znati o okovima vrata i bravama prije kupnje.
 
Na samom početku moramo istaknuti da se okovi i brave za vrata pojavljuju u najrazličitijim oblicima i materijalima. Ovi su nam elementi prije svega potrebni kako bismo vrata mogli funkcionalno i jednostavno otvarati odnosno zatvarati.

Aktualna palete ponude ovih proizvoda u stanju je zadovoljiti svačiji ukus, okovi i brave pojavljuju se u neiscrpnom mnoštvu materijala i oblika, okovi izrađeni od umjetnih materijala dostupni su na tržištu u najrazličitijim bojama, aluminijski su okovi dostupni u različitim eloksiranim izvedbama a metalni okovi za vrata i okovi od plemenitog čelika nude se u izvedbama s oplemenjenom površinom poput zlata, srebra ili bronce.

Proizvodi koji pored kvalitete mnogo polažu i na dizajn dodatno su dostupni u atraktivnim izvedbama – izrazito lijepi modeli vratnih ručica dostupni su u različitim kombinacijama materijala kao što su porculan, staklo, drvo i prirodni kamen.
 
Dalje potrebno je spomenuti da se na tržištu mogu naći dugačke i kratke garniture vratnih okova, garniture s rozetama, WC-garniture, vratne ručice u izvedbi životinja ili ručice u obliku voća, dostupni su nam i takvi proizvodi koji na sebi nose nečije ime, zatim protuprovalni okovi, okovi od plemenitog čelika ili stakla, ručice za kucanje, različiti gumbi za vrata i mnogo drugih dodataka.