Ulaz za korisnike

Parna brana

Parna brana

Parna brana - visoko vrijedni izolacijski sloj postavljen ispod termoizolacije, služi sa sprečavanje ulaska vodene pare u termoizolaciju da ne dođe to propadanja termoizolacije. Najčešće je to polietilen visoke gustoće ili bitumen s aluminijskim uloškom.

Takozvana parna barijera spriječava prodor vlage u izolacijske materijale i zidove, krovove i stropove. Ona se sastoji od porozne folije za zaštitu toplinske izolacije. Kroz to mogu ući samo parne molekule ali ne i kapljice vode. Parna brana se sastoji od potpuno vodonepropusne folije koja se postavlja u zidove, stripove i krovove kako bi štitila toplinsku izolaciju od vlage iz unutrašnjosti zgrade. Kondenzacijska voda se ispušta prema van.

Drenaža osigurava da kad pada kiša, voda koja potječe iz vanjskih zidova i poda u podrumu odlazi u tlo. Time se spriječava sakupljanje vode a time i zadržavanje vode u podrumu tj., na podu podruma i vanjskim zidovima. Ona se sastoji od takozvanog drenažnog sloja, filterskog sloja, drenažnog voda i šahteva.