Ulaz za korisnike

Plastični prozori

Plastični prozori

Plastični prozori - Od stabilnih šupljih profila s jednom ili više komora, u nekim slučajevima s metalnom ukrutom ili s pjenastim jezgrenim materijalom.Plastični profili su postojani na koroziju , postojani na svjetlost i boje, lagani za održavanje i bez zaštitnih premaza. Uglavnom su bijele boje, ali su mogući i drugi tonovi boja. Od plastičnih materija se najčešće rabi polivinilhlorid (PVC). On je termoplastičan, to znači može se oblikovati pod djelovanjem visokih temperatura. Prozorski profili nastaju uglavnom postupkom uštrcanog lijeva ili ekstruzijom. Mogućnost oblikovanja osnovnog materijala omogućuju mnoštvo različitih oblika i gotovih prozorskih profila, od najjednostavnijih pravokutnih okvira do kružnih lukova i geometrijski kompleksnih formi. Moderni materijali i tehnologije omogućuju također ciljanu zvučnu i termičku zaštitu kao i trajnu funkcionalnu sigurnost. Kada se postigne takva visoka građevinsko-fizikalna kvaliteta, onda je stupanj njege i održavanja minimalan. Plastični profili su postojani na utjecaje korozije, kiselina,lužina kao i ispušnih plinova i sredstava za čišćenje. Također su postojani na svjetlost i odžavaju se dobro i bez premaza. Plastični prozori imaju vijek trajanja između 40 do 50 godina.

Plastični prozori se mogu dobiti u bijeloj boji, u motivima drveta kao i u čitavom nizu boja iz RAL-palete boje. Također je moguće različito premazivanje unutarnje i vanjske strane. Kvaliteta površine plastičnih prozora postiže se folijama i pokrivnim slojevima.

Kod plastičnih prozora je bitan kvalitet okvirnih profila odnosno njihov unutarnji život. Profili se u pravilu sastoje od višekomornih-šupljih profila, koji su prema vani otvoreni preko predkomora, za izvođenje dospjele vode. Prije nego se odlučite za sistem sa tro-,četvero,- peto,- ili šestokomornim profilima, raspitajte se za njihove prednosti i nedostatke. Upodručju plastičnih prozora i vrata se u krila i okvire postavljaju ojačanja. Postoje plošno povezani profilni sistemi i plošno pomaknuti profilni sistemi.

Prednosti:

• dobra stabilnost • dugi vijek trajanja • lagani za održavanje • mali troškovi održavanja • veliki izbor boja<(p> • veliki broj oblika u različitim veličinama i izvedbama • ekološki prihvatljivi

Danas je moguće i kompletno recikliranje demontiranih prozora prilikom ugradnje novih .

msfenster.de