Ulaz za korisnike

Porobeton blokovi

Porobeton blokovi

Mogu se oblikovati na proizvoljnu dužinu ili širinu običnom ručnom ili električnom pilom. Na ovaj način se potpuno minimalizira otpad, te je iskorištenost blokova i poprečnih  ležajnica skoro 100 %. Isto tako je moguće na jednostavan način pomoću specijalne bušilice izbušiti otvore za električne kutije kao i proizvoljni prolaz kroz zid.

Kanale za električne razvode je moguće također lako izvesti ručno ili električnim strojem. Za bušenje je dovoljna bilo kakva bušilica za željezo, a zakucavanje čavli i kuka je vrlo jednostavno.

Najvažnija svojstva i karakteristike porobetona iz naše tvornice:

- najniža srednja čvrstoća na pritisak je 2,5 MPa. Zahvaljujući toj vrijednosti, porobeton praktično nema nikakvih ograničenja pri korištenju u građevinarstvu.

- zahvaljujući dugogodišnjem korištenju kod nas i u inozemstvu, porobeton je postao provjereni, tradicionalni i ekološki čist materijal, priznat kao materijal koji štiti životnu sredinu. Njegovu potpunu neškodljivost obzirom na prirodnu radioaktivnost i sadržaj štetnih materija jamče redovna mjerenja koja su dokumentirana odgovarajućim atestima.

- ravnomjerna struktura pora osigurava vrlo dobre zvučnoizolacione osobine. Porobeton je isto tako pogodan za izgradnju u blizini lokaliteta sa visokim intenzitetom buke kao što su npr. frekventne ceste ili željezničke pruge.

- porobetonski blokovi i poprečne ležajnice vrlo dobro izjednačuju razliku temperature u interijeru kod promjene vanjske temperature, zahvaljujući velikom broju ravnomjerno raspoređenih pora. Ta osobina omogućuje prijatnu unutrašnju klimu i ljeti i zimi. Porobeton upija i oslobađa vlažnost zraka, te omogućuje prolaz vodene pare kroz zid npr. kod kuhanja, kupanja i pranja. Na taj način se onemogućuje stvaranje plijesni. Direktnim dodirom se veoma malo odvodi toplota. Porobeton je “topli” materijal sličan drvetu.

- stabilne povoljne toplotno izolacione osobine omogućuju uštedu energije prilikom sezone grijanja, a osim toga nestaje potreba dodatnog grijanja vanjskih zidova. Istovremeno porobeton značajno doprinosi zaštiti životne sredine.

- porobeton je materijal koji ne gori i ima stupanj protupožarne otpornosti “A“.